Dodaj do ulubionych

karmienie - botox

22.07.13, 15:05
witam
2 tygodnie temu miałam wstrzyknięty botox w okolice oczu. 2 dni przed zabiegiem zakończyłam karmienie (bez problemów). niestety zdarzyło się wczoraj 2 razy że gdy wzięłam córcie - 10 m-cy do siebie do spania i mala trafiła do piersi . martwię się teraz czzy jej to nie zaszkodzi. nie piszcie mi ze botoxjezt zakazany przy k p, bo to wiem.
zastanawiam się czy krąży w organizmie i może wpływać na pokarm, czy jednak ma działanie miejscowe. małej na pierwszy rzut oka nic nie dolega.
dzięki wszystkim za odp.
Obserwuj wątek
    • aga1.003 Re: karmienie - botox 23.07.13, 10:27
      nie wydaje mi sie zebys miala czym sie przejmowac ja karmie mojego 8 mies. syna i mialam robiony tez botox dokladnie jakies 1,5 tyg temu dlugo sie nad tym zastanawialam wyczytalam chyba wszstko i czytalam kazdy post dawniej robilam normalnie ale teraz przy karmieniu bardzo sie zastanawialam ale w koncu moja lekarka powiedziala mi ze nie ma przeciwskazan do botoxu kiedy sie karmi oczywiscie nie ma przeprowadzonych badan czy on przenika do mleka i najleiej odciagnosc mleko i nie karmic caly dzien w wykonywanym zabiegu dopiero 24gdz po ale ja karmilam i nic sie nie dzialo wiec nie masz czym sie martwic
      • yumemi Re: karmienie - botox 23.07.13, 11:00
        Kategoria C. Na pewno bym nie ryzykowala, szczegolnie ze jednoznacznych badan brak.
    • malwina.okrzesik Re: karmienie - botox 30.07.13, 21:08
      substacja umiarkowanie bezpieczna w czasie kp,
      przy miejscowym stosowaniu nie zaobserwowano przenikania toksyn do mleka, dlatego może Pani spać spokojnie
    • louise30 Re: karmienie - botox 06.09.13, 13:10
      Witam, zastanawiaim sie nad botoxem. Mam trzy miesieczna corke I karmie piersi a full time. Czy mials pozniej jakies komplikacje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka