Dodaj do ulubionych

jak odciagnac mleko?

11.08.04, 10:21
Dotad mialam laktator chicco, nie bylam zadowolona szybciej siagalam mleko recznie.
Niedawno kupilam laktator Aventu, czytalam, ze skuteczny, ale...
ma tak okrojona instrukcje obslugi, ze nie za bardzo mi to wychodzi. Ja musz miec
wytlumaczone jak krowie na rowie.
Czy nim sie pompuje caly czas, czy wystarczy raz i powinno poleciec, gdy uzyska sie proznie.
Mecze sie pol godz. i 20 ml sciagnelam cos chyba nie tak. Macie jakies praktyczne porady co
zrobic by bylo szybciej i wiecej.
Obserwuj wątek
    • cysia.b Re: jak odciagnac mleko? 11.08.04, 11:14
      Trzeba popować cały czas:)
      Pozdrawiam
      Cysia
    • unika1 Re: jak odciagnac mleko? 11.08.04, 11:16
      witam serdecznie,
      tez jestem posiadaczką laktatora Avent i jestem bardzo zadowolona z jego
      użytkowania. Ja niestety juz poszłam do pracy, a laktatora używam do ściągania
      mleczka dla małej w pracy. Zależy jeśli piersi mam przepełnione to wystarczy
      tylko raz zaciągnąć (wtedy robi sie próżnia) i łatwo zasysa i leci i leci jak z
      kranu, a jeśli mam mało pokarmu to musze pompować i pompować i też się
      denerwuje ze to tak długo. Tylko musisz uważać na ta małą białą część w
      laktatorze (gumowe w kształcie gwiazdki - powiedzmy) bo jeśli włożysz ją
      do "góry nogami" to nici z odysania. Ja tak kiedys zrobilam - przy myciu mi
      wypadlo, wiec włożylam jak myslałam że mi pasuje, ale niestety zrobilam to do
      gory nogami, odciagalam i odciagalam i nic, juz myslalam ze zepsulam, ale w
      pore sie zorientowałam. Powodzenia zycze bo laktator na prawde super. Musisz
      tylko nabrać wprawy. Pozdrawiam.
      • ogi1 Re: jak odciagnac mleko? 11.08.04, 11:36
        rzeczywiscie przepelnionych na razie nie miewam, bo jeszcze nie pracuje i moj synus dba by
        mam nie miala dyskomfortu. Moze rzeczywiscie jak wroce do pracy i beda pelniejsze to pojdzie
        mi sprawniej. Dzieki
    • marta_km Re: jak odciagnac mleko? 11.08.04, 11:40
      łączę się w bólu- bo ja też nie umiem odciągać pokarmu tym laktatorem.
      Podobnie jak Ty nie mam piersi przepełnionych, ale nawet jak pół
      godziny "pompowania" nie daje nic, to przystawienie dziecka jednak okazuje się
      ma efekty- słuchać częste przełykanie. Zaczynam zastanawiać się, czy nie mam
      jakiejś blokady "w głowie":(
      • ogi1 Re: jak odciagnac mleko? 11.08.04, 21:23
        No wlasnie co to jest, ze jak pusci piers to sika prawie po scianach, a od laktatora to juz mnie
        rece bola:-)
    • groas Re: jak odciagnac mleko? 11.08.04, 13:39
      Ja również używam laktator Aventu i jestem zadowolona. Faktycznie ważne jest
      aby ta mała biała część w kształcie gwiazdki była prawidłowo włożona. Poza tym
      zauważyłam, że lepiej jest składać laktator kiedy jest jeszcze lekko wilgotny
      (od przegotowanej wody). Wtedy lepiej zaciąga - tak jest w moim przypadku.
      Życze powodzenia :) Na pewno się uda.
      • ogi1 Re: jak odciagnac mleko? 11.08.04, 21:26
        dobry pomysl sprobuje zlozyc go gdy jest wilgoty. Dzieki.
    • gumitex Re: jak odciagnac mleko? 11.08.04, 19:03
      Mi też niespecjalnie szło z laktatorem. Zauważyłam, że trzeba dobrze zassać. Ja
      musiałam pochylać się do przodu, bo mam nieduży biust i nie pompować za szybko.
      Jak się zassało, to wtedy po każdym "pompnięciu" widziałam wytryskujące strużki
      mleka. Czekałam, aż się skończą i wtedy następne pompnięcie. Nigdy nie miałam
      też zjawiska wyciekającego pokarmu, więc myślę, że mój synuś musiał się dobrze
      napracować, żeby coś ze mnie wyssać.
      • ogi1 Re: jak odciagnac mleko? 11.08.04, 21:28
        No wlasnie u mnie te strozki plyna naprawde krotko a poza tym paruje i zaslania widocznosc:-)
        • psotna Re: jak odciagnac mleko? 11.08.04, 22:09
          Witaj,

W momencie, w którym laktator już nie zbiera mleka zrób sobie przerwę. Weź dłoń
          pod pierś i pokołysz ją w górę i w dół z 30 sek wtedy mleko przemieści się do
          dolnych partii piersi i znów zaczynie lecieć. Sprawdzone, wypróbowane, działa.
          Pozdrawiam.
          • aste Re: jak odciagnac mleko? 11.08.04, 22:27
            hm ciekawe, sprawdzę przy nastepnej okazji czy to "kołysanie "pomoże.
            na razie stosuję inna sztuczkę magiczkę. jak I raz musiałm skorzystac z
            laktatora (też avent) to mało się nie popłakałam pół godziny mordęgi i 20 ml
            uszarpanych. i nic się nie zmieniło chyba, że mam bardzo pełne piersi w pracy
            wtedy leci faktycznie jak z kranu. ale jak muszę malutkiej odciągnąć na zapas
            to odciągam podczas karmienia. z tym, że ja zawsze prawie karmię na leżąco
            podkładam jej coś pod plecy, żeby mi się nie odtaczała, w drugą rękę laktator i
            wtedy to i 100ml bez większego problemu odciągam - zawsze mi mleko wycieka z
            tej drugiej piersi podczas karmienia, teraz mam przynajmniej z tego jakis
            pożytek :)
    • ajmkuc Re: jak odciagnac mleko? 21.08.04, 11:22
      najlepiej odciagniesz recznie..kilka razy i dojdziesz do wprawy . ja po
      porodzie w tydzien odciagalam 100 ml w 10 min z obu piersi1 zadne
      laktatory..mam aventu i do smieco
      • marta.28 Re: jak odciagnac mleko? 23.08.04, 14:03
        Na początku też ściągałam podczas karmienia i z powodzeniem. Pozatym nad ranem
        po nocy jest więcej mleka. Dziewczyny proponowały aby nakładka masująca była
        ciepła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka