Dodaj do ulubionych

Pozycja do karmienia

26.11.13, 20:48
W jaki sposób przystawić młodego jednocześnie spod pachy i pod górkę? Problem jest taki, że bardzo szybko zaczął mi wypływać pokarm (młody miał ostatnio marudne dni i bardzo dużo wisiał przy piersi, to chyba przyczyna). Syn przez to zaczął mieć problem ze ssaniem,, kręcił się, szarpał. No i stało się - pekla misi brodawka. Jak go przystawiam tak, żeby brodę miał z drugiej strony top tak nie boli, ale jednocześnie musi mieć trochę pod górkę, żeby tak szybko nie leciało. W dzień nie mam nikogo do pomocy i jakoś sobie nie potrafię poradzić ze znalezieniem odpowiedniej pozycji do mojej sytuacji. Możecie pomóc?
Obserwuj wątek
    • pancia-jancia Re: Pozycja do karmienia 26.11.13, 20:58
      spod pachy i pod górkę - siadam po turecku na kanapie, plecy mam oparte, na kolana poduszka rogal - dziecko na tej poduszce glowa jest wtedy wyżej bo na tych moich nogach po turecku a reszta ciałka jest poza moją nogą na kanapie - nie wiem jak to dobrze opisać.
      • kjut Re: Pozycja do karmienia 26.11.13, 21:52
        Czyli tylko głową na poduszce leży? A tak to cały jakby z boku? Dobrze rozumiem?
        • pancia-jancia Re: Pozycja do karmienia 27.11.13, 06:29
          tak, dokładnie, tyle że z boku też na poduszce bo ona jest długa ale cały bok dzięki tm moim nogom jest niżej od głowy:)
          • kjut Re: Pozycja do karmienia 27.11.13, 09:54
            Kombinowałam jak piszesz. Niby wiem o co chodzi, ale coś chyba robię źle, bo młody spore burzy okropnie. Nic to, będę dalej próbować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka