Dodaj do ulubionych

kto zna RICINUS COMMUNIS

17.08.04, 21:43
Czy któraś z Was brała lek homeopatyczny Ricinus Communis CH5?? Ja brałam
rano i wieczorem po 5 granulek ale nie wiem czy to nie za dużo, a poza tym
martwie się czy to nie ma wpływu na Małego, w końcu to lek. Czy wiecie coś na
ten temat?? Będę wdzięczna za informacje
Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • kasiak1 Re: kto zna RICINUS COMMUNIS 17.08.04, 22:46
      Biorę ten lek od kilku dni. Na dziecko na pewno nie ma złego wpływu, bo to
      przecież lek na zwiększenie laktacji. Bieże się go trzy razy dziennie po 5
      granulek więc nie przyjmujesz za dużo, a za mało.
      Pozdrawiam
      Kasia i Kacperek
      • mmmonika Re:do Kasiak1 18.08.04, 11:39
        I jak efekty, bo u mnie jakby lepiej. Chociaż ja przed braniem wydusiłam tylko
        20ml z obydwu cyców (żenujące) a teraz ze 40ml. Podobno dawkę ustala lekarz
        indywidualnie. A Ty byłaś u lekarza?? Jak długo to można brać??
        Dzięki za odp
        • kasiak1 Re:do mmmonika 18.08.04, 14:39
          u lekarza nie byłam ale poradziły mi taka dawkę farmaceutki z apteki
          homeopatycznej w Warszawie. U mnie działa zciągam ok 150 ml z obydwu piersi,
          czasami zdaża mi się 170 z jednej (po nocnej przerwie). Nie wiem ile można
          brać, ale postaram się dzisiaj dowiedzieć i napiszę Ci. Karmisz tylko zciąganym
          mlekiem, bo ja tak, mój synek nie chce ssać mojej piersi. Dodatkowo muszę
          dokarmiać bo mu nie starcza. Pozdrawiamy
          • mmmonika Re:do mmmonika 18.08.04, 21:58
            Witam ponownie.
            Mojemu moje mleczko też nie starcza, zresztą trudno się dziwićn - te marne
            40ml, ale zawsze coś! Ja czasem daję z piersi a czasem ściągam, bo mi się
            wydaje że on tylko śpi przy cycu a nic nie je. Jak karmiłam samą piersią to
            Mały tak się odwodnił, że miał nawrót żółtaczki, a krew to mu w igle krzepła i
            nawet mu nie mogli zrobić badań. Było juz kiepsko, ale jak zaczęłam dokarmiać
            wszystko jest ok. Chociaż na początku strasznie ryczałam z tego powodu, że nie
            mogę go karmić piersią i miałam deprechę, że nawet dziecko mnie wkurzało i
            wtedy sie opamiętałam - w końcu tu chodzi o jego dobro.
            Prosze Cię dowiedz się jak długo można te granulki brać.
            P.S. A mi babaka w aptece powiedziała, żeby brać 2x4 granulki, więc juz nie
            wiem jak ma być.
            • kasiak1 Re:do mmmonika 18.08.04, 23:59
              Niestety jeszcze nie wiem ile czasu mozna brać te granulki, ale jutro powinnam
              juz wiedzieć. Napisałam maila do specjalistów i jutro dostanę odpowiedź. Jak
              chcesz dowiedzieć się więcej o lekach homeopatycznych wejdź na stronę
              www.studencka@krakow.pl. Można z niej wysyłać pytania o poszczególych lekach
              oraz je zamówić.
              A tak poza tym, ile twoja dzidza ma miesięcy, bo mój Kacperek 4 mies.i 3 tyg.
              Przeżyłam istny horror z jego karmieniem, po prostu nie chciał ssać mojej
              piersi. Więc się w końcu poddałam, zresztą chyba z korzyścią dla obydwu stron.
              Ja się nie denerwuję i Kacperek też jest spokojniejszy. Do dziś zachodzę w
              głowę co się mogło stać, mleka miałam pod dostatkiem i nadal mam, ale trudno mi
              to samej odciągnąć i dlatego muszę dokarmiać. Synek cały czas ładnie przybierał
              na wadze, jego waga urodzeniowa to 2850 g, tydzień temu ważył 8200g. Czytałam,
              że często zdażają się takie sytuacje, kiedy dziecko odmawia ssania piersi.
              Rozgadałam się a miałam Ci tylko podać namiary.
              Pozdrawiamy
              Kasia i Kacperek
        • mmmonika Re:do Kasiak1 19.08.04, 14:23
          Cześć Kasia.
          Widzę, że Twój Kacperek to już kawał chłopa!! Mój Maciek ma prawie 6 tyg i
          teraz waży 4600, a jak się urodził 3700, ale w trakcie często spadał z wagi.
          Piszesz że trudno Ci ściągnąć mleczko - może to wina laktatora? jaki masz, bo
          ja Avent i jest rewelacyjny. Dobry jest też Mendela elektryczny, ale kosztuje
          ze 300 więc drogo. Trzeba ściągać po 10 min z jednej piersi i wtedy leci.
          czekam na jakąś wiadomość o tym Ricicnusie.
          Pozdrowionka dla Ciebie i Kacperka oraz Tatusia.
          Monika i Maciek
          • kasiak1 Re:do mmmonika 21.08.04, 16:14
            sorki ze takm długo nie pisałam, ale czekałam na maila w sprawie leku. No i się
            w koncu doczekałam. Można go brac dowolnie długo i nie jest potrzebna
            konsultacja z lekarzem. Jak tak Twoja dzidzia? Musze uciekać bo Kacperek domaga
            sie jedzonka.
            Pozdrawiamy Kasia i Kacperek
            • mmmonika Re:do kasi 22.08.04, 16:30
              Cześć!
              Ja biore juz drugie opakowanie i zobaczymy co dalej.
              Pozdrawiam i dzieki za informacje
              • toffi102 Słówko na temat 23.08.04, 22:26
                Ja też biorę ten homeopat, poleciła mi go pani alergolog córeczki jak się
                przestraszyłam,że mam chyba za mało mleka.Moja córeczka jest uczulona na
                mnóstwo rzeczy, zatem muszę trzymać baaardzo ścisłą dietę i któregoś dnia
                stwierdziłam, że chyba mleczarnia wysycha. Generalnie za bardzo w homeopaty nie
                wierzę ale ten jest super. Biorę 2xdz. po 6-8 granulek ale nie stale tylko
                powiedzmy po 2 opak. robię trochę przerwy i jest OK. Laktacja hula jak trzeba a
                małej nie szkodzi nawet przy jej alergii. Pozdrawiam
                Toffi
                • marta_km Re: Słówko na temat 24.08.04, 01:18
                  hula powiadasz?:)))) Oj, to mnie pocieszyłaś, bo ja zaczęłam dziś brać- po
                  jakim czasie mogę spodziewać się efektów?
                  • mmmonika Re: Słówko na temat 24.08.04, 10:28
                    Czasem jest tak z lekami homeopatycznymi, że na początku skutek jest odwrotny,
                    czyli mleczka może być mniej. Ale u mnie tak nie było - po 2 dniach zrobiło się
                    go więcej. Na początku ściągałam ok 20ml z obu piersi, w trakcie brania było
                    coraz lepiej a teraz (po zażyciu całego opakowania i w trakcie drugiego)ściągam
                    nawet 100ml. Wiem, że to i tak nie jest bardzo dużo ale dla mnie rekord świata!!
                    Pozdrawiam
                    Monika i Maciek
                    • marta_km Re: Słówko na temat 24.08.04, 21:51
                      Biorę już drugi dzień - czy są efekty nie umiem powiedzieć, bo nie ściągam
                      tylko przystawiam Małego (ściągać nawet nie umiem niestety:( )
                      Ale jak zobaczę, że dłużej przełyka, to znaczy że i pokarmu jest więcej- do tej
                      pory przełykanie było słychać tylko 2-3 minuty, a potem dość rzadko- po takim
                      karmieniu niedługo znowu ssał piąstki. Mam nadzieję, że pomoże, bo to już
                      ostatnia deska ratunku- piję Karmi, Hippa, Fitomix i skutek taki sobie:(
                      Pozdrawiam
                      M.
                      • mmmonika Re: Słówko na temat 24.08.04, 21:59
                        Marto a ile kuleczek bierzesz i jak często?? Bo ja jakaś jestem w tej kwestii
                        dociekliwa :)
                        • marta_km Re: Słówko na temat 25.08.04, 12:26
                          pierwszy dzień wieczorem 5 granulek, wczoraj 3 x 5 ale nie wiem, co się dzieje-
                          bo mleka mam chyba mniej!!
                          Młody nie mógł wczoraj zasnąć wieczorem- wyraźńie był głodny- chyba nie dojadł,
                          dzisiaj rano też prawie pusto! Wzięłam jeszcze 5 rano, wezmę chyb kolejne
                          dopiero wieczorem, a jak dalej będzie tak kiepsko to odstawię ten preparat, bo
                          u mnie zamiast zwiększać to zmniejsza laktację! Jestem załamana- za żadne
                          skarby świata nie chcciałabym wprowadzić butelki;(
                        • kluska39 Re: do MMoniki 25.08.04, 17:28
                          Monika, dla mnie jestes guru, Tobie mleczko skoczylo z 20 ml, na 100 po
                          ricinusie? Matko, toz to rewelacja !!!! tez bym tak chciala, bo u mnie rekord
                          jak na razie to na raz 65 ml z obu piersi. fakt, odstawilam ricinus, bo gdzies
                          przeczytalam, ze nie wolno pol godziny przed i po spozyciu jesc ani pic, a
                          przeciez pic trzeba wode non stop i ja caly czas lapalam sie na tym, ze nie
                          moge wlasnie teraz wziac ricinus, bo wypilam. ale jak takie efekty, to ja sie
                          po prostu zaraz na ricinus rzucam !!!
                          buziaki
                          • mmmonika Re: do MMoniki 27.08.04, 10:57
                            Witam
                            Z tym jedzeniem i piciem przed to nie wiem, ale po to nie można zeby dobrze do
                            krwioobiegu przeszło a nie do żołądeczka. W każdym razie ja się do tego nie
                            stosuje:) Być może że to mleczko tak mi skoczyło bo olałam te wszystkie ine
                            metody i przestałam sie przejmować. Latanie po mieszkaniu z gołym biustem,
                            laktatorem i zegarkiem w ręku moze naprawde zdołować. I juz w wielu postach
                            czytałam, że jak dziewczyny dały sobie spokój ze ściąganiem i wyluzowały to im
                            odrazu wskaźniki wydajności skoczyły więc chyba coś w tym jest.
                            Pozdrawiam i trzymam kciuki
                            Monika
                            • marta_km chyba coś ruszyło:) 27.08.04, 15:20
                              trzeci dzień łykam te słodkie kuleczki:) i czuję, że chyba jakiś skutek
                              odniosły- chociaż nie wiem czy one same czy nie to, że równocześnie wypijam
                              dodatkowo więcej płynów (jakieś 4 litry dziennie)
                              Po każdym karmieniu Mały mi zasypia, sprawia wrażenie najedzonego (czasami
                              nawet po jednej piersi, co do tej pory było niemożliwe!) dłużej też słyszę
                              przełykanie.
                              Chyba zacznę wierzyć w homeopatię, bo do tej pory nie wierzyłam
                              Aktualnie biorę te granulki 2 x 6, staram się nie jeść przed ani po te pół
                              godziny, a czym pisałyście:)
                              Żeby tylko nie zapeszyć;)

A po laktator nie sięgnę, bo nie umiem, próbowałam parę razy i nic
                              nie "uciągnęłam". Nie i już:)
    • mama_igora Re: kto zna RICINUS COMMUNIS 28.08.04, 21:13
      Dziewczyny! Jeżeli w aptece Wam tego nie powiedzieli to wiedzcie, że te
      kuleczki się nie łyka tylko trzyma pod językiem aż się rozpuszczą. Ja biorę już
      drugie opakowanie i chyba działa. Piję też fitomix.
      • marta_km Re: kto zna RICINUS COMMUNIS 29.08.04, 00:21
        wiemy, wiemy:)
        trzymamy pod językiem:)
        Ja biorę rano zaraz po przebudzeniu i czasem zasypiam z nimi i z cycem w buci
        Młodego:)
    • koloris5 Re: kto zna RICINUS COMMUNIS 30.08.04, 11:13
      Mi doktorka, która leczy homeopatią zaleciła na początku 3x5 granulek.
    • evex Re: nigdzie nie moge tego dostac 02.09.04, 07:43
      Cześć,
      dziewczymy u mnie w mieście w żadnej aptece tego nie mają, czy wy kupiliście go
      w jakiejś specjlanej aptece, bo ja już wysiadam, nie wiem gdzie mogę go dostać.
      • mmmonika Re: nigdzie nie moge tego dostac 02.09.04, 17:22
        Evex, ja kupiłam w aptece homeopatycznej ale podobno w zwykłych też są
        • werata Re: nigdzie nie moge tego dostac 02.09.04, 22:19
          Poproś w swojej aptece, to na pewno Ci zamówią, to jest b.popularny lek
          ho,eopatyczny, firmy Boiron.
          pzdr
    • kasiak1 Re: kto zna RICINUS COMMUNIS 05.09.04, 00:04
      Ja mieszkam w małej miejscowości na Mazurach, w której jest jedna mała
      apteczka, a po zamówieniu leku miałam go za dwa dni.
      Pozdrawiam
    • marta_km Re: kto zna RICINUS COMMUNIS 09.09.04, 19:06
      no i ja niewierny Tomasz zacznę chyba wierzyć w homeopatię:)))
      Kończę już drugie opakowanie, biorę 2 x 6-7 kuleczek i mogę powiedzieć, że
      wreszcie mam satysfakcjonującą mnie laktację!:)))
      Młody też wyraźnie się zaokrąglił:) Ma takie papuśne nóżki i łapki:)

RICINUS COMMUNIS działa!:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka