jzabro 20.08.04, 21:15 Czy za każdym razem wyparzacie laktator przed jego użyciem nawet jeśli trzeba to robić kilka razy w ciągu nocy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cardamomo Re: Wyparzanie laktatora 20.08.04, 23:05 Ja wyparzam za każdym razem, ale nie używam go w nocy. A może wygodniej by Ci było odciągnąć więcej podczas dnia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiadlo Re: Wyparzanie laktatora 20.08.04, 23:22 ja tez wyparzam za kazdym razem,i tobie radze to samo w te upaly; chociaz, jak wiem, ze bede sciagac w krotkich odstepach czasu, czasami wstawiam do lodowki bulelke z przykreconym laktatorem i przykrywka/mam laktator aventa/.a swoja droga, po co sciagasz w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
jzabro Re: Wyparzanie laktatora 21.08.04, 11:54 Mogę odciągnąąć nadmiar tylko w nocy, bo w nocy mam więcej pokarmu i czasem mój synuś nie zje z obu piersi i mleczko się z nich wylewa, a to wielka szkoda, bo w dzień pokarmu jest mało i maluch wisi wciąż przy cycku. Czasem więc daję te odciągnięte w nocy, ale nie mam siły, żeby co 2 godziny w nocy wstawać, karmić przez 30-45 minut, wyparzać laktator i ściągac. To wyparzanie jest najbardziej skomplikowane, resztaę robię mechanicznie.A i tak jestem na wpół przytomna ze zmęczenia. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
lipkowski Re: Wyparzanie laktatora 22.08.04, 13:36 Ja odciagam pokarm od miesiaca, a laktator wyparzylam tylko przed pierwszym uzyciem i jeszcze jeden raz jakis tydzien temu, przy okazji wyparzania nowej butelki. Po kazdym uzyciu myje laktator woda i plynem do naczyn i musze powiedziec, ze to wystarcza. Moja mala nie miala z tego powodu zadnych problemow, ani bolow brzuch ani biegunki, ani nic podobnego. Zamrazam tez pokarm odciagniety w ten sposob w woreczkach z Aventu, a po rozmrozeniu i podgrzaniu podaje dziecku i tez nic jej nie jest. Chcialam tylko napisac, ze moja kolezanka wyparzala za kazdym razem a jej dziecko i tak dostalo plesniawek. Czyzby zbyt sterylnie chowane? Piersi przeciez tez nie sterylizuje przed podaniem, a na skorze sa moje bakterie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika Re: Wyparzanie laktatora 22.08.04, 16:52 >Piersi przeciez tez nie sterylizuje > przed podaniem, a na skorze sa moje bakterie. Owszem pierś sama sie sterylizyje przed podaniem. tak to mądrze Matka Natura wymyśliła Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lipkowski Re: Wyparzanie laktatora 22.08.04, 23:09 Przez sześć lat studiuję medycynę i jeszcze nie słyszałam takiej bzdury, że piersi same się sterylizują. Mleko owszem, jest sterylne, ale skóra nie. Odpowiedz Link Zgłoś