Dodaj do ulubionych

Wyparzanie laktatora

20.08.04, 21:15
Czy za każdym razem wyparzacie laktator przed jego użyciem nawet jeśli trzeba
to robić kilka razy w ciągu nocy?
Obserwuj wątek
    • cardamomo Re: Wyparzanie laktatora 20.08.04, 23:05
      Ja wyparzam za każdym razem, ale nie używam go w nocy. A może wygodniej by Ci
      było odciągnąć więcej podczas dnia?
      :)
    • wiadlo Re: Wyparzanie laktatora 20.08.04, 23:22
      ja tez wyparzam za kazdym razem,i tobie radze to samo w te upaly; chociaz, jak
      wiem, ze bede sciagac w krotkich odstepach czasu, czasami wstawiam do lodowki
      bulelke z przykreconym laktatorem i przykrywka/mam laktator aventa/.a swoja
      droga, po co sciagasz w nocy?
      • jzabro Re: Wyparzanie laktatora 21.08.04, 11:54
        Mogę odciągnąąć nadmiar tylko w nocy, bo w nocy mam więcej pokarmu i czasem mój
        synuś nie zje z obu piersi i mleczko się z nich wylewa, a to wielka szkoda, bo
        w dzień pokarmu jest mało i maluch wisi wciąż przy cycku. Czasem więc daję te
        odciągnięte w nocy, ale nie mam siły, żeby co 2 godziny w nocy wstawać, karmić
        przez 30-45 minut, wyparzać laktator i ściągac. To wyparzanie jest najbardziej
        skomplikowane, resztaę robię mechanicznie.A i tak jestem na wpół przytomna ze
        zmęczenia.
        Asia
        • lipkowski Re: Wyparzanie laktatora 22.08.04, 13:36
          Ja odciagam pokarm od miesiaca, a laktator wyparzylam tylko przed pierwszym
          uzyciem i jeszcze jeden raz jakis tydzien temu, przy okazji wyparzania nowej
          butelki. Po kazdym uzyciu myje laktator woda i plynem do naczyn i musze
          powiedziec, ze to wystarcza. Moja mala nie miala z tego powodu zadnych
          problemow, ani bolow brzuch ani biegunki, ani nic podobnego. Zamrazam tez
          pokarm odciagniety w ten sposob w woreczkach z Aventu, a po rozmrozeniu i
          podgrzaniu podaje dziecku i tez nic jej nie jest. Chcialam tylko napisac, ze
          moja kolezanka wyparzala za kazdym razem a jej dziecko i tak dostalo
          plesniawek. Czyzby zbyt sterylnie chowane? Piersi przeciez tez nie sterylizuje
          przed podaniem, a na skorze sa moje bakterie.
          • mmmonika Re: Wyparzanie laktatora 22.08.04, 16:52
            >Piersi przeciez tez nie sterylizuje
            > przed podaniem, a na skorze sa moje bakterie.

Owszem pierś sama sie sterylizyje przed podaniem. tak to mądrze Matka Natura
            wymyśliła
            Pozdrawiam
            • lipkowski Re: Wyparzanie laktatora 22.08.04, 23:09
              Przez sześć lat studiuję medycynę i jeszcze nie słyszałam takiej bzdury, że
              piersi same się sterylizują. Mleko owszem, jest sterylne, ale skóra nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka