Gość: MaKajka
IP: *.29.207.58.citimedia.pl
22.09.14, 13:24
Droga Pani Malwino,
Jestem mamą czteroipółmiesięcznego chłopczyka.
Od około tygodnia mam problem z kamieniem. Są nek urządza awantury, odwraca się od piersi, czasem nawet potrafi ugryźć.
Wiem, że ząbkuje, bo na dole widać już dwie białe kreseczki. Nie gorączkuje, dostaje zimy gryzak. Ząbki zaczęły być widoczne ok tydzień przed rozpoczęciem naszych problemów.
Dotychczas jadł chętnie, dostawał tylko pierś na żądanie w dzień (co ok. 2-2.5h). Ssał zwykle 10-14 minut. W nocy ma jedną przerwę 5h i jedną 4h,później normalny rytm dnia, przy czym rano często odjadał, jadł częściej.
Teraz nie daje rady go nakarmić. Przez dwa dni ściągałam pokarm i podawałam łyżeczką, wtedy jadł, ale nie mam za bardzo siły ciągle odciągać, bolą mnie piersi a daję radę zebrać 15-20ml (nawet nie wiem czy to dużo czy mało).
Nie chcę jeszcze kończyć karmienia, ale boję się że jak synek nie będzie jadł, to źle będzie przybiera ładnie, a i ja nie będę miała czym karmić.
Proszę o pomoc, bo już nie wiem. Może synek powienien jeść rzadziej?
Czy coś robię źle? I czy jeśli to ząbkowanie to czy minie? Jak to przeczekać nie tracąc pokarmu i nie ryzykując niedożywienia synka?
Dziękuję.
Mama Kajtka