Dodaj do ulubionych

sucha skóra za uszami

IP: *.maverick.com.pl 17.12.14, 19:14
Co to może być? Czy u Waszych maluchów też tak wygląda skóra za uszami? Może jest to czegoś objawem? Jakiejś alergii? Iść z tym do lekarza? Proszę o odpowiedzi. Dodam że tak źle wygląda tylko skóra w tym miejscu.
Obserwuj wątek
    • Gość: maddie Re: sucha skóra za uszami IP: *.cm-7-4c.dynamic.ziggo.nl 17.12.14, 19:19
      Posmaruj oliwka :)
    • Gość: Yumemi Re: sucha skóra za uszami IP: *.9-3.cable.virginm.net 17.12.14, 20:54
      W zimie to normalne ze skóra moze byc gdzieniegdzie przesuszona. Posmaruj oliwka i tyle :-)
    • zabka141 Re: sucha skóra za uszami 17.12.14, 21:46
      To normalne, zwlaszcza u maluszkow. My mielismy sucha skore za uchem i rowniez troszke na glowce. Lekarka polecila kupic zwykly olejek migdalowy w aptece. Za uszkiem patyczkami do czyszczenia ten olejek rozmarowywac, a na glowce (jesli tez sucha) platkiem kosmetycznym. Zejdzie szybko.
    • ela.dzi Re: sucha skóra za uszami 17.12.14, 21:49
      Kilka miesięcy temu przy okazji wizyty u dermatologa powiedziałam o suchej skórze za uszami Ponieważ syn nie jest alergikiem, to lekarka nie chciała iść w stronę alergii i przyczyny upatrywała się w ciągnięciu za uszy. Smaruj kremem nawet codziennie, u nas co chwila wraca.
      • Gość: ola Re: sucha skóra za uszami IP: *.maverick.com.pl 17.12.14, 23:49
        Dzięki wielkie 😊
        • Gość: mamamarcela Re: sucha skóra za uszami IP: *.polsystem.net.pl 18.12.14, 11:17
          U nas suche uszki były w parze z brzydkimi policzkami. "Najlepszy" pediatra w mieście stwierdzil , ze to atopowe zapalenie skóry i ze nabial odstawiac i ze mama za duzo "grzeszkow" w zywieniu ma.
          ... a ja to wyleczylam po prostu smarowaniem kremem - alantan dermoline. Kocham naszą służę zdrowia i ich wróżenie z fusów.
    • nothing.at.all Re: sucha skóra za uszami 18.12.14, 12:21
      My mamy sucha skórę za uszami, ale mamy też atopowe zapalnie skóry i to znaczacę wiec dla mnie się to łączy ze sobą.
      Ale może u was zwyczajna suchość od tarmoszenia uszu, czy braku nawilżania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka