Dodaj do ulubionych

Pomóżnie znaleźć

21.12.14, 09:17
Kiedyś był tu artykuł o tym co czuje noworodek po urodzeniu. Nie pamiętam kto go umieścił, ale może któraś z Was pamięta lub ma link do tego artykułu? Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • amiralka Re: Pomóżnie znaleźć 21.12.14, 10:00
      Chodzi o ten artykul, do ktorego maddie linkuje? www.antykoncepcja.com.pl/article2_1.htm
      • awidyna Re: Pomóżnie znaleźć 21.12.14, 10:11
        Tak! Dziękuję Ci bardzo ;)
        • amiralka Re: Pomóżnie znaleźć 21.12.14, 13:41
          Przyjemnosc po mojej stronie:)
      • Gość: mamamarcela Re: Pomóżnie znaleźć IP: *.polsystem.net.pl 22.12.14, 15:33
        Czytam ten artykuł po raz pierwszy. Popłakałam się podczas czytania. Wydaje mi się, że większość ludzi tak reaguje.

Przy okazji mam nurtujące mnie od dawna pytania: czemu większość osób nie pamiętam pierwszych lat życia? Czy wynika to z nadmiaru "traumatycznych" doznań z tego okresu? Ten niutulony placzpłacz, smoczek itd?
        • mad_die Re: Pomóżnie znaleźć 22.12.14, 18:16
          Dzieci pamiętają:
          www.psychologytoday.com/blog/making-humans/201210/babies-cant-remember-is-bunk
          Ale jako dorośli mogą nie umieć nazwać tych wspomnień bo:
          mentalfloss.com/article/12330/why-cant-you-remember-being-baby
          • Gość: mamamarcela Re: Pomóżnie znaleźć IP: *.polsystem.net.pl 23.12.14, 11:17
            Dziękuję za linki. Dobrze poczytać coś mądrego.
            • Gość: mamamarcela Re: Pomóżnie znaleźć IP: *.polsystem.net.pl 23.12.14, 11:20
              Ja bym chciala pamietac wszystko. Mieć pamięć bezwzględną.

ale natura mnie tak urzadzila, że pamiętam cholernie mało. Pierwsze pojedyncze wspomnienia mam jak mialam około 6lat
              • yen26 Re: Pomóżnie znaleźć 23.12.14, 11:31
                Ja pamiętam jak zrobiłam kupę w maju, Miałam na sobie body ze slimakami i bałam się powiedzieć mamie Miałam może ponad 2 lata Oraz jak brata mi tata przywiozl ze szpitala, gdy się urodzil- miałam 3,5 roku
                • Gość: mamamarcela Re: Pomóżnie znaleźć IP: *.polsystem.net.pl 23.12.14, 11:40
                  Fajnie miec takie wspomnienia. Aczkolwiek w Twoim przypadku pierwsze wspomnienie zwiazane jest z uczuciem wstydu. To nie za dobrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka