Dodaj do ulubionych

tolperis- czy można?

IP: *.toya.net.pl 20.11.15, 17:34
Od czterech tygodni boli mnie kręgosłup w odcinku szyjnym do tej pory stosowałam tylko fastum, ale lekarz stwierdził , że pora zacząć działać i przepisał tolperis 2razy dziennie po tabletce. Wie, że karmię i stwierdził, że raczej nie zaszkodzi a przy okazji pora zastanowić się nad odstawieniem tak dużego dziecka(14mies.) ale ja mam obawy czy można z drugiej strony ledwo już funkcjonuję. Odstawiać też jeszcze nie planowałam ale coś muszę zacząć robić bo coraz gorzej ze mną.
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: tolperis- czy można? 20.11.15, 21:11
      Nie wiem co to, ale ja gorąco polecam Ketonal <3 dobra amfa nie jest zła, a ketoprofen jest bezpieczny. + idź na jakiś masaż, do kręglarza, czy czego tam.
      Odstawiać nie musisz jak nie chcesz. Nie wiem w ogóle po co lekarze komentują kp, to zdaje się nie ich dziecko i nie ich cycki (pardon)
      • Gość: ola Re: tolperis- czy można? IP: *.toya.net.pl 21.11.15, 12:49
        Ketonal niestety odpada przestaje boleć kręgosłup ale boli żołądek niestety. Mam przepisaną rehabilitację niestety dopiero od początku grudnia i u mnie to dość skomplikowana sprawa jest nacisk na nerwy i dodatkowo w nocy drętwieją mi strasznie dłonie więc nie sądzę, że od razu da to efekty.
        • emz100614 Re: tolperis- czy można? 21.11.15, 14:30
          Ja się dorobiłam zapalenia kaletki w barku, stary uraz, noszenie dziecka, kp. Terapia manualna i intensywne chłodzenie (coldpack non stop, taki z zamrażarki) i zero p-bólowych. Po tygodniu znaczna poprawa. Wolę wydać kasę na rehabilitację niż na mm.
          • emz100614 Re: tolperis- czy można? 21.11.15, 14:33
            Też drętwiała mi ręką. Taka terapia manualna powoduje, że wszystkie tkanki są pobudzone, poprawia się ukrwienie i przez to odżywienie, więc działa kompleksowo. P-bólowe blokują czucie bólu a nie likwidują przyczyny.
            • emz100614 Re: tolperis- czy można? 21.11.15, 14:34
              Di tego tejpy, obciążają mięśnie i stawy. Polecam.
        • ela.dzi Re: tolperis- czy można? 22.11.15, 13:21
          Fastum to przecież ketoprofen. Ciężko powiedzieć coś o leku przepisanym przez lekarza, nic nie ma w leksykonie. Polecam również rehabilitację i kinezyterapię.
    • Gość: jola Re: tolperis- czy można? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.17, 13:59
      Zmień lekarza.Ten pan będzie zwiększał moc podawanych środków przeciwbólowych.To usuwa tylko skutek,czyli ból na określony czas, a nie leczy przyczyny, czyli osłabienia mięśni kręgosłupa.Ponadto truje Ci organizm.Radzę iść do dobrego masażysty lub fizjoterapeuty, na pewno pomoże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka