Dodaj do ulubionych

czosnek a kp

27.02.16, 20:46
Kocham czosnek ale boję się go jeść...Czy któraś z Was próbowała i czy faktycznie dziecku przeszkadzał smak mleka po tym?
Obserwuj wątek
    • Gość: kora Re: czosnek a kp IP: *.gemini.net.pl 27.02.16, 21:04
      jadłam czosnek w ciąży, jem karmiąc, nie zauważyłam żadnych objawów wybrzydzania, widocznie przyzwyczajona jest ;)
      Młoda ma 4,5 m-ca, i fakt, że ciężko ją w ogóle do bufetu zniechęcić :)
    • malinowa80 Re: czosnek a kp 27.02.16, 21:07
      pocieszające...:-) może spróbuję...boję się bo moja mega cyckowa, z butli nie da się nakarmić więc jak coś cyckowi się przytrafi to kaplica...
    • panizalewska Re: czosnek a kp 27.02.16, 21:13
      Nic mi o tym nie wiadomo, jadłam czosnek, cebulę i intensywne przyprawy i to akurat nie miało wpływu na zachowania
    • ela.dzi Re: czosnek a kp 27.02.16, 21:15
      Zjesz i zobacz jaka będzie reakcja. Mojemu dziecku nie przeszkadzał czosnek.
    • jak-kania-dzdzu Re: czosnek a kp 27.02.16, 21:32
      Jeśli jadłaś czosnek w ciąży, to wody płodowe były czosnkowe :) Ok 19/20 tyg rozwijają się u płodu kubki smakowe, a smak wód płodowych jest zależny od diety matki. Ja uwielbiam i jadłam od początku kp, syn też jadł potrawy doprawiane czosnkiem od 8 miesiąca życia.
    • yumemi Re: czosnek a kp 27.02.16, 21:36
      W wielu kulturach je sie silne przyprawy i inne :) Oczywiscie mozesz jesc wszystko nie ma rzeczy ktorych jesc nie mozna a dziecko musi poznawac nowe smaki. Moje same poznaly smak czosnku tuz po 6 mcu, a wczesnije przez pokarm.
    • anagat1 Re: czosnek a kp 27.02.16, 22:03
      Tak, w duzych ilosciach. Od samego porodu i oczywiscie w ciazy tez. Uwielbiamy czosnek rodzinnie:D Problemow zero. Roczniak dostaje tosty z czosnkiem.
    • Gość: maddalena Re: czosnek a kp IP: *.connected.pl 27.02.16, 22:57
      Ja jadłam od samego początku, zdarzało się, że w naprawdę dużych ilosciach ;) młodemu nic nie przeszkadzało, nic się nie działo
    • sanrio Re: czosnek a kp 12.03.16, 18:37
      Ja zjadłam raz w sałatce, dużo go tam było a syn potem odchodził od zmysłów z powodu bólu brzuszka. nie polecam :/
    • indjanek Re: czosnek a kp 13.03.16, 19:44
      Ja też jadłam ostatnio w ogromnych ilościach na przeziębienie i nie czułam żeby mleko pachniało inaczej;) młody chyba też. Albo lubi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka