Dodaj do ulubionych

dieta bezmleczna

20.04.16, 20:51
Mam pytanie, z racji zaleceń pediatry zaczęłam diete bezmleczną ( a właściwie eliminacyjną bez czekolady, cytrusów, pestkowych typu maliny i mleka), ale:
- kazała odstawić krowizne na tydzień-jak się poprawi, to powoli próbować wprowadzać-pytanie, czy nie za krótko?? Syna ma brzydkie kupy i początki AZS, ale podejrzewamy też, że kupy to poinfekcyjnie, nie wiem, czy przez tydzień mu sie poprawi, jak przez tydzień mój organizm oczyszcza się z alergenów;
- co z kurczakiem, bo widzę, że zdania co do jedzenia kurczaka na diecie eliminacyjnej są podzielone, jajka sobie odpuszcze, ale kurczaka nie wiem czy trzeba?
Obserwuj wątek
    • sfornarina Re: dieta bezmleczna 20.04.16, 20:55
      A przybiera młode na wadze ładnie? I to AZS to mocno zaognione jest, czy tylko lekka wysypka/ suche plamki?
      Tak profilaktycznie pytam, bo w Polsce to 90% mam karmiących jest na dietach eliminacyjnych... a na zachodzie może 5%, jak nie mniej, i nic tym dzieciom się nie dzieje :)
      • panterarei Re: dieta bezmleczna 20.04.16, 23:08
        Przybiera wzorowo
        waga urodzeniowa 3660
        spadkowa 3380
        na 7 tygodni 5205
        na 3 miesiące 6100:)
        azs też malutki, po córce jestem wyczulona na objawy, ale bez dramatu,
        ale kupy! od urodzenia robił wzorcowe, kolki nie kolki, a od 3 tygodni dramat, po nocy walnie ok zielono żółtą co prawda, a w ciągu dnia zielone, pieniste straszliwie rzadkie bąki ze 2-3 razy.. no i pobolewa go, raz mocno raz mniej.
        To spróbuje tą dietę, co mi szkodzi, a może mu pomoże na brzuszek,
    • panizalewska Re: dieta bezmleczna 20.04.16, 21:16
      I jeszcze w jakim wieku jest młodzież? Bo jak ok miesiąca, to może być trądzik niemowlęcy, który sam przechodzi też po ok miesiącu. Jak dużo starsze dziecię, a skóra jak tarka, nawet nie krostki, tylko taka cholernie sucha i chropowata, to już gorzej.
      Tydzień wg mnie to za mało. Tj może się poprawić brzuch / kolki. Ale kupy mogą być jeszcze złe, a skóra to już w ogóle, może się goić 2-3 tygodnie albo i miesiąc. Wg mnie 3 tygodnie są miarodajne
      • panterarei Re: dieta bezmleczna 20.04.16, 23:11
        odróżniam azs od trądziku, bo córa starsza ma. I nie wychodzi jej żadna pokarmówka zresztą z testów skórnych. Młody ma na policzku i lekko za uszami i pod kolankami-no klasyk, jakby nie te kupska obstawiałabym jakieś detergenty może
    • babybump Re: dieta bezmleczna 20.04.16, 23:38
      Moja lekarka powiedziała, że 6 tyg na pozbycie się białka krowiego z mojego organizmu.

Mój miał też to, co opisujesz. Białka krowiego ja i tak nie spozywałam, ale pomogło wyeliminowanie pszenicy. Bardzo szybko zauważyłam poprawę.
      Jak zaczęliśmy rozserzać dietę to jemu też wprowadziłam. Niestety ma straszne teraz zatwardzenia, więc od dziś znowu jesteśmy 100% bez pszenicy.
    • babybump Re: dieta bezmleczna 20.04.16, 23:38
      Moja lekarka powiedziała, że 6 tyg na pozbycie się białka krowiego z mojego organizmu.

Mój miał też to, co opisujesz. Białka krowiego ja i tak nie spozywałam, ale pomogło wyeliminowanie pszenicy. Bardzo szybko zauważyłam poprawę.
      Jak zaczęliśmy rozserzać dietę to jemu też wprowadziłam. Niestety ma straszne teraz zatwardzenia, więc od dziś znowu jesteśmy 100% bez pszenicy.
      • leni6 Re: dieta bezmleczna 21.04.16, 10:14
        Babybump, ale miałaś relacje na pszenice w miejscach typowo "mlecznych" ? (Policzki, pachy, wewnętrzna strona kolan i łokci). U mnie jest alergia na mleko o pszenice właśnie ale to są rożne miejsca, po pszenicy sypie go na udach i przedramionach "od wierzchu" i na plecach (lekarka pytała tez o brzuch, ale u nas brzuch czysty). Co do czasu to u mnie spokojnie wystarcza tydzien by zobaczyć poprawę.
        • panterarei Re: dieta bezmleczna 21.04.16, 11:37
          dzięki dziewczyny za odpowiedzi, ja alergik, córka alergiczka, mąż alergik, ale żadne z nas nie ma pokarmowej raczej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka