Dodaj do ulubionych

Kupa zawsze ze śluzem

23.05.16, 17:48
Moje dziecko ma zawsze kupa ze śluzem. Czy to jest normalne przy karmieniu piersia? Przez pierwsze trzy tygodnie nie miała kup bez śluzu. Kupy ze śluzem pojawiły się po grypie którą przechodziłam ja i ona. Są do dzisiaj a minęło już kilka miesięcy. Dziecko przybiera minimalnie ale w dolnej granicy normy około 19,5 g na dzień. Czy widzicie to jakiś powód do przejmowania się? Dziecko jest niespokojne przy karmieniu i karmienia są bardzo krótkie zwykle trwają do 5 minut. Refluksu na USG nie stwierdzono ale przełyk jest bardzo krótki I radiolog powiedział że dziecko ma skłonność do refluksu.
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: Kupa zawsze ze śluzem 23.05.16, 18:49
      Podaj wszystkie ważenia. Kupa śluzowata, ciągnąca, może to nie ideał kupy ;) ale zupełnie spoko. Śluz przezroczysty, wyraźnie oddzielony od kupy, jak białko jaja kurzego, to już gorzej. Najgorzej to krew w kupie i kwalifikuje się do wizyty u pediatry, alergologa, szamana i kogo tam jeszcze.
      Ile dzieć ma teraz? Odbijasz w międzyczasie? Próbowałaś podawać Delicol? Albo jakiś probiotyk? Czy dzieć dostaje jakieś witaminy na oleju jakimkolwiek?
      • san_vito Re: Kupa zawsze ze śluzem 23.05.16, 20:56
        22.01 3250
        27.01 3530
        18.02 4260
        24.02 4430
        Tu chorowalismy na grype i dokladnie od tego momentu pojawil sie sluz.

4.03 4480
        7.03 4540
        9.03 4580
        4.05 5620

Byla stwierdzona nietolerancja laktozy i podawana kolaktaza. Obecnie nie ma nietolerancji. Probiotyk podawalam przez 2.5 miesiaca delicol potem biogaia sluz nadal byl.
        Odbijam dokladnie.
        Jak robi kupe to widze ze jest pienista czasem.
        Dziecko ma 4 miesiace
      • san_vito Re: Kupa zawsze ze śluzem 23.05.16, 21:03
        Sluz w kolorze kupy
    • yumemi Re: Kupa zawsze ze śluzem 23.05.16, 21:08
      Jak najbardziej sluz jest normalny. Liczy sie to czy przybiera, i czy nie ma biegunek, etc.
      Krotkie karmienia tez ok, jesli przybiera.
      Smoczkow brak?
    • malwina.okrzesik Re: Kupa zawsze ze śluzem 23.05.16, 22:47
      kupki mogą mieć śluz, nie jest to powód do niepokoju
      po 3 miesiącu tempo przybierania maleje, 400g na miesiąc jest w porządku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka