Dodaj do ulubionych

Kp a infekcja intymna

IP: 185.55.65.* 20.08.16, 22:08
Mam problem zdrowotny, a mianowicie ciagle nawracają infekcje grzybicza pochwy. Leczę sie u gina już od paru miesięcy. Lekarz zapisuje tylko miejscowo działające leki bo doustnych dać nie może z racji kp. Karmie synka 15 mcy , lekarz zaleca odstawienie. Czy naprawdę muszę odstawić synka zeby można było podać mi leki doustne? Czy któraś z Was miała taki problem? Nie wiem jak mam odstawić synka on jest bardzo przywiązany do kp bez to nawet nie zaśnie wieczorem. Nie mówiąc już o pobudkach w nocy. Co robic, pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: Kp a infekcja intymna 20.08.16, 22:58
      Zmień lekarza albo podsuń mu Laktacyjny Leksykon Leków i na jego podstawie niech lekarz dobierze bezpieczny lek.

www.kobiety.med.pl/leki/search.php
      • Gość: Betirose Re: Kp a infekcja intymna IP: 185.55.65.* 21.08.16, 13:11
        Dziękuje za sugestie😀
    • rulsanka Re: Kp a infekcja intymna 21.08.16, 19:27
      Możesz brać preparaty z flukonazolem, to lek który przepisywany jest niemowlętom i małym dzieciom. Przy karmieniu należy do grupy L2: www.kobiety.med.pl/leki/search.php
    • Gość: a. Re: Kp a infekcja intymna IP: *.play-internet.pl 21.08.16, 21:19
      Co prawda nie na infekcję intymną a na grzybicę piersi brałam i flukonazol i orungal i lamislil. Dziecko miało kilka miesięcy. Niestety z doświadczenia wiem, że lekarze są w temacie leków przy kp niedouczeni. Ja tez się nie mogę doprosić leków na zapalenie stawów.
    • Gość: Betirose Re: Kp a infekcja intymna IP: 185.55.65.* 21.08.16, 21:29
      To super ze jest taki leksykon laktacyjny, wezmę ze sobą na następna wizytę do lekarza. To skandal, ze trzeba samemu podsuwać lekarzom czym mogą leczyć. Powinni to wiedzieć. Teraz wiem, ze nie muszę przerywać kp i całe szczęście bo nie chce i tym bardziej moje dziecko tez nie. Karmiłam z zapaleniem płuc nawet z gorączka 39 i tez lekarka kazała odstawić, na szczęście poszłam do innego lekarza który wyleczył mnie amoxycilina.
    • malwina.okrzesik Re: Kp a infekcja intymna 25.08.16, 22:15
      w czasie karmienia piersią można brać doustne leki przeciwgrzybiczne
      niezależnie jakie leczenie zaproponuje lekarz polecam wspomagająco dietę bez cukru, białej mąki, drożdży

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka