Dodaj do ulubionych

odmowa piersi

IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 18.12.16, 12:31
Hej dziewczyny moja 10,5 mies. Córeczka z dnia na dzień odmówiła piersi.gdy jest pora karmienia pociagnie dwa razy i się odrywa przecież nawet jeszcze nic nie poleciało.czy to już koniec mojego karmienia piersią ? 😦
Obserwuj wątek
    • yumemi Re: odmowa piersi 18.12.16, 18:10
      Chwilowy strajk, jeśli nie dostaje butelek, smoczków, innego mleka, nabiału czy kaszek na mm.
      Mogą być np zeby etc. Spokojnie przystawiaj co jakiś czas.
      Jakie dorosłe jedzenie dostaje?
      • Gość: aniaa Re: odmowa piersi IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 18.12.16, 21:45
        Kaszke dostaje i mm zaczęłam podawać na noc ale i tak później była pierś bo calego mm nie wypila.no i w nocy był cyc.różne jedzenie dostaje zupki robię dla nas odlewam i bleduje ziemniaczki itp.chlebek z szyneczka itp.jabuszka banany i tp.od dłuższego czasu już tak podawałam jak inne jedzenie ale zawsze miała ochotę i tak później na cyca.a teraz od 2 dni pociągnie i zaraz puszcza i nie chce.też zastanawiam się ze może to zęby albo gardelko bo niby miała troszeczkę czerwone i dostała lek....próbuje p rzystawiac ale i tak się kończy ti niepowodzeniem a cyca muszę czymś zastąpić więc próbuje dam mm ale też nie chce za bardzo pic bo jest nauczony ze tylko na noc do spania dostaje i w dzień nie chce.zawsze było tak kaszka później cyc obiadek cyc deserek chlebek i na nic mm i za chwilę był cyc i spać bo o w nocy cyc...a teraz cyca nie chce 😕
        • ela.dzi Re: odmowa piersi 18.12.16, 22:02
          Dając MM strzelasz sobie w stopę w tej sytuacji. Posmaruj dziasła żelem na ząbkowanie lub psiknij Tantum Verde/Hascosept do gardła i zobacz czy to pomoże. W nocy też nie chce ssać ?
          • Gość: aniaa Re: odmowa piersi IP: *.centertel.pl 19.12.16, 00:04
            W nocy też nie chce...wstanie chwilę possie i odpycha się żeby ja odłożyć
            • Gość: aniaa Re: odmowa piersi IP: *.centertel.pl 19.12.16, 00:07
              Najgorsze w tym wszystkim jest to że do tej pory jak zobaczyła pierś to się rwala do niej jak nie wiem co a teraz od 2 dni cisza...jakby jej w ogóle nie było 😕
              • ela.dzi Re: odmowa piersi 19.12.16, 09:46
                Obstawiam zęby lub jakiś problem ze ssaniem. Pilnuj, żeby piła tylko aby nie z butli.
        • dwellajna Re: odmowa piersi 19.12.16, 07:58
          Moze ja boli ucho, i nie chce ssac ani piersi, ani butli. Jak wyzdrowieje przestan blendowac te zupy i daj normalne jedzenie.
          • ela.dzi Re: odmowa piersi 19.12.16, 09:47
            To może być dobry trop, niech pediatra sprawdzi uszy i gardło.
          • Gość: aniaa Re: odmowa piersi IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 19.12.16, 11:18
            tylko w tym jest problem ze z butelki pije normalnie i wodę i mm tyle tylko ze mleka nie wypije w całości bo zawsze coś zostawiają a później nadrabiala cycem.a teraz cyca nie chce
            • Gość: aniaa Re: odmowa piersi IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 19.12.16, 11:21
              A za ucho sie nie łapie gorączki też nie ma marudna też nie jest
              • Gość: aniaa Re: odmowa piersi IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 19.12.16, 11:25
                A dziś rano jak wstała podałam jej cyca gdzie od dłuższego czasu zastąpiłam rannego cyca kaszka dziś piła rano normalnie bo słyszałam jak polykala i czułam jak leciało za godzinę podałam kaszka i też ładnie zjadła.teraz chciałam jej podać do drzemki cyca bo zawsze był i już nie chciała więc musiałam dac mm i wypila 130 ml a powinna 210 z tym że nigdy całości nie piła nawet na noc też zawsze pije mniej.i Ci tu robić 😕
    • malwina.okrzesik Re: odmowa piersi 18.12.16, 23:32
      Nie sądzę, ale proszę nie wpadać w panikę, dzieci mogą mieć zmienne upodobania i różny apetyt na pierś. Jak dziecię odmawia piersi, a je już stałę posiłki, to trzeba cierpliwie przeczekać.
      Nie bardzo rozumiem dlaczego córeczka dostaje mieszankę skoro jest karmiona piersią.
    • indjanek Re: odmowa piersi 19.12.16, 12:03
      Moim zdaniem problemem jest MM. Poprostu podając je odstawiasz swoją córkę. Stopniowo, powoli odstawiasz... to, że do tej pory poprawiała mm piersią nie ma znaczenia. Dziecko nauczyło się, że dostaje mleko w innej formie to już nie chce ssać.
      • Gość: aniaa Re: odmowa piersi IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 19.12.16, 12:11
        Ale do tej pory fostawala tylko na noc.a w dzień normalnie podawałam pierś a od dwóch dni w ogóle piersi w dzień już nie chce
        • ela.dzi Re: odmowa piersi 19.12.16, 14:01
          Wszystko zależy od dziecka, jednemu nie zaszkodzi podawanie MM/smoczka/butelki, innemu tak. Nie dopychaj jej MM jak nie chce piersi, w ten sposób na pewno nie wyjdziecie na prostą. Daj jej wodę, niech po drzemce zgłodnieje i spróbuj ją przystawić. A u moich dzieci zapalenia ucha ostatnio wychodzą przypadkiem podczas wizyt u lekarza. Ani gorączki, ani marudzenia.
        • yumemi Re: odmowa piersi 19.12.16, 19:34
          Nie ma znaczenia - podajac mm w jakiejkowiek postaci automatycznie dajesz substytut przez co mozesz przedwczesnie zaczac odstawiac dziecko.
          Jesli kaszka to na wodzie, do picia tylko woda, poza piersia.
          • Gość: aniaa Re: odmowa piersi IP: *.centertel.pl 20.12.16, 17:12
            Tak kasze dostaje na wodzie a do picia na tylko wodę....Do tej pory cały czas próbuje ja p rzystawiac do piersi ale niestety nie chce pić z niej raz nad ranem zaraz jak wstała dałam pierś to coś tam jadła ale dziś już nie chciała.więc teraz pierś zastąpiłam mm i pije.jak nie chce piersi ti muszę dag mm przecież musi pic mleko.wydaje się mi że odzucila pierś.a może ja już nie mam mleka bo nawet nie muszę ściągać i od 3 dni bo już tyle nie je z piersi nie sciagalam mam strasznie miękkie sflaczale piersi może tam już nic nie ma ? Raz próbowałam ściągam laktatorem to nic nawet nie lecialo
            • indjanek Re: odmowa piersi 21.12.16, 11:29
              Nie musisz dawać mm. Nic się nie stanie bez mleka przez kikka dni. Jak podajesz to do piersi już nie wróci.
              • Gość: aniaa Re: odmowa piersi IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 21.12.16, 11:43
                Już czuję że nie wróci bo jak p rzystawiam to od razu się odrywa.może już nie mam mleka 😕
                • yumemi Re: odmowa piersi 21.12.16, 16:28
                  Miękkość piersi nie ma znaczenia. Nie można oczekiwać ze dziecko zechce ssać piers (a to jest warunek produkcji mleka) jeśli dostaje mm w jakiekolwiek postaci.
                  Piersi nie przestają od razu produkować, jakiś czas sa w stanie gotowości. Ale nie mogą być substytuty w użyciu.
                  • Gość: aniaa Re: odmowa piersi IP: *.centertel.pl 21.12.16, 16:34
                    Przystawiam dziecko cały czas ale i tak nie chce piersi ja już powoli się poddaje bo nie chce żeby nie dostawala mleka jak nie chce mojej piersi więc dlatego daje jej mm żeby zastąpić pierś.a co teraz z moim mlekiem ? Jeszcze trochę będę próbować ale jak dalej tak będzie to będę odstawiać już moja malutka od piersi.a co z moim mlekiem wtedy są jakieś sposoby aby mleko zanilko czy samoistnie to nastąpi jak nie będzie ciągła.
                    • indjanek Re: odmowa piersi 21.12.16, 22:23
                      Czyli Ty poprostu chcesz odstawić - powiedzmy to głośno. Masz do tego prawo, naprawdę nie musisz używać wymówek..
                      • Gość: aniaa Re: odmowa piersi IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 22.12.16, 07:56
                        Nie chce ale jak nie chce ssać piersi to co mam zrobić....przecież takie dziecko musi pic mleko więc muszę zastąpić pierś mm tak czy inaczej a mm pije a piersi nie chce bo próbuje cały czas tu się martwię bardziej żeby nie było zastoju w piersiach i nic się nie porobiło jak nie chce ssać.szkoda mi trochę bo chciałam jeszcze pokarmic ale przecież nie mogę jej nie dag mleka jak nie chce piers
                        • ona1983.10 Re: odmowa piersi 22.12.16, 19:20
                          Nie bedzie chciala bo dostawala mm i butelke do tego smok. Odrzucila piers poprostu - to czeste jesli dziecko ma co ssac nie mowiac o mm. W taki sposob odstswilas dziecko od piersi
                        • Gość: Aga Re: odmowa piersi IP: *.play-internet.pl 23.12.16, 00:11
                          Niestety ale dziewczyny mają rację. Ja też kiedyś przy pierwszym synu byłam bardzo niedoświadczona, miałam mało mleka więc zamiast częściej przystawiać to wszyscy wkoło kazali mi dokarmiać. I niestety ale po 3 m-cach synek na pierś nie chciał spojrzeć. Przy drugim synu było na początku to samo tzn. Krzyki z otoczenia że głodny pewnie bo ciągle przy cycu. Ale tym razem nie słuchałam i robiłam swoje. Tu z forum dużo się naczytałam będąc w ciąży że tylko pierś i woda podawana w kubeczku, bez smoczków itp. I dzięki temu wytrwałam 22 m-ce. Teraz mój też się odstawił, 4 dzień bez karmienia ale mam wrażenie że u mnie problem jest inny. Ponieważ karmiłam ostatnio już tylko raz dziennie moje mleko na początku było słone, czytałam o tym że tak się dzieje i sama próbowałam gdy udało mi się wycisnąć parę kropel. I chyba dlatego mój nie chce pić i reaguje tfu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka