Dodaj do ulubionych

kwas ursodeoksycholowy/ Proursan/ ursofalk a KP

19.05.17, 20:51
Proszę o informację na temat wpływu ww. leku na karmione dziecko. w Laktacyjnym Leksykonie leków nie znalazłam go, Lekarze mówią odstawić (ale zawsze tak mowią, a nie zawsze trzeba).
Generalnie sytuacja wygląda tak, mam boreliozę, ale nie mogę się zacząć leczyć bo ALT wynosi 115, AST 80, mam najpierw uregulować wątrobę i dopiero wtedy dostanę koktajl z antybiotyków... Przez miesiąc mam wziąć PROURSAN i wtedy się zbadać. Jeślibym mogła karmić to przez miesiąc byłoby łatwiej odstawić dziecko niż w 3 dni...A chciałam pokarmić do listopada, żeby ochronić przed wpływem przedszkola (dziecko ma 2,5 roku teraz).
pozdrawiam
Iza
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: kwas ursodeoksycholowy/ Proursan/ ursofalk a 20.05.17, 08:00
      Możesz spokojnie brać. e-lactancia.org/producto/1547
      • blablanie Re: kwas ursodeoksycholowy/ Proursan/ ursofalk a 20.05.17, 13:27
        Dziękuję Ci dobra kobieto. Nie tylko za odpowiedź ale również za źródło... To chyba wiarygodna strona?

Czy ktoś jeszcze widział coś na ten temat - jakiś artykul naukowy np.?
        To w takim razie lecę po lek...
        • ela.dzi Re: kwas ursodeoksycholowy/ Proursan/ ursofalk a 20.05.17, 18:49
          Myślę, że pewnie nie ma wiarygodniejszego źródła. Lecz się i dużo zdrowia :)
    • malwina.okrzesik Re: kwas ursodeoksycholowy/ Proursan/ ursofalk a 25.05.17, 22:07
      lek przenika do mleka w nieznaczącej dawce, jest stosowany nawet u noworodków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka