fagon 19.10.04, 18:26 Moje dziecko ma 7 m-cy i w nocy potrafi się budzić co półtorej godziny na karmienie piersią. Czy to jest normalne?? Może powinnam dawać butelkę z kaszką lub własne mleko mieszać z jakimś kleikiem ryżowym?? Co Wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasperek Re: nocne karmienie 21.10.04, 15:49 Witaj Przede wszystkim - nie przejmuj się, kiedy moja córcia miała 7 - mcy ( a terz ma 13) tez było identycznie. zPewnego razu zorbiłam eksperyment. Po prostu na jej kwękanie nie podałam od razu piersi. Poleżała chwilkę , pogadała sobie po swoje,mu, poprzecierała oczka i zasnęła. I tak stopniowo zeszłyśmy spokojnie do jednego karmienia na wieczór i jednego nad ranem. Nie sądzę, żeby Twój maluch był głodny, ssanie sprawia, że dziecko czuje się bezpiecznie - może po prostu spróbuj tak jak ja, poprzytulać je trochę ale bez podawania piersi.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
fagon Re: nocne karmienie 23.10.04, 19:59 Hej, dzięki za poradę. Zrobiłam jak sugerowałaś i totalna skucha. Mała zaczęła płakać tak bardzo, że chyba wszystkich sąsiadów pobudziła, jak podałam pierś to tak się wczepiła rączką, że mam siniaka!! Dopiero jak się porządnie najadła i mocno zasnęła, dała się odczepić i przenieśc do łóżeczka. Ale dzięki za pomysł, poczekam jeszcze jakiś czas i spróbuję ponownie, może się uda...:)) Pozdrawiam, Mama Amelki Odpowiedz Link Zgłoś