Dodaj do ulubionych

NADMIAR POKARMU W NOCY - A DZIECKO SPI

23.10.04, 18:40
mój 3 - miesięczny synus bardzo ładnie przesypia noce, śpi nieprzerwanei
około 6-8 godzin, ja w związku z tym borykam sie z nadmiarem pokarmu w nocy,
budze sie około 3 lub 4 nad ranem z pełnymi piersiami podczas gdy moje
Malenstwo śpi w najlepsze. czy sa sposoby by uregulować jakoś produkcje mleka
by w nocy napływało go mniej. Przechodziłam juz przez zapalenie piersi i
obawiam się by to sie nie powtorzyło przez te dlugie przerwy nocne w
karmieniu. słyszałam gdzies ze dobrze jest pić szałwie na noc, ale jakie ona
ma wlasciei dzialanie, chyba jedynie przeciwzapalne a nie zmniejszjace ilosc
mleka. Nie chcę bawic sie w odciaganie, bo to spowoduje napływ nowej porcji
mleka. Co robić , czy ktos borykał sie z podobnym problemem?
Obserwuj wątek
    • fagon Re: NADMIAR POKARMU W NOCY - A DZIECKO SPI 23.10.04, 19:30
      Miałam ten sam problem! (teraz moja Niunia ma 7 m-cy)Ogranicz maksymalnie
      wieczorne picie napojów i jak poczujesz nocą napięcie w piersiach odciągnij
      pokarm, ale tylko tyle żeby poczuć ulgę. Tak doradziła mi pani doktor od
      laktacji i podziałało. Poza tym ciesz się przespanymi nockami bo już nie długo
      Ci tego zostało... zobaczysz.
      Pozdrawiam i powodzenia
      Mama Amelki
      • kornelcia75 Re: NADMIAR POKARMU W NOCY - A DZIECKO SPI 24.10.04, 13:54
        Mam to samo.Mój maksio ma 1mc a w nocy potrafi przespac i 6h,budze sie wtedy z
        wielkimi,twardymi cycuszkami.Musze mu wtedy podac dwa bo by chyba pękły.
        pije szłwie od 3 tyg jedna na noc,niewiem czy pomaga.Tak jak piszesz chyba na
        zmniejszenie ilosci mleka nie bardzo.Chyba tez zacznę sciagac dla ulgi ale
        czasem to trudne bo jak zasne to spie po całym meczącym dniu słodko 6h jak on.
        no ale trzeba uwazac,zapalenia nie miałam ale zastój i nawał pokarmu.Boli jak
        cholera.
        zycze powodzenia,pozdrawiam ja i Maksio
    • ksaga Re: NADMIAR POKARMU W NOCY - A DZIECKO SPI 27.10.04, 19:33
      pani Moniko, może wypowie sie pani w tej sprawie...
      hop do góry
    • isa2 Re: NADMIAR POKARMU W NOCY - A DZIECKO SPI 27.10.04, 22:06
      Ja mialam identyczny problem. Moj 2 miesieczny synek w ciagu dnia je bardzo
      czesto, co 2 godziny, a nawet czasen co 1,5h. Za to jak zasnie wieczorkiem o
      21:00(dodam, ze w ciagu dnia wog. nie spi, zadne lulanie nie pomoze)to budzi
      sie o godzinie 5 rano (czasami musze go wybudzac). I to od urodzenia tak ma.
      Potem spi do 8 lub 9, znowu karmionko, a nastepnie do 11:00. Produkcja mleka mi
      sie sama wyreg., ale na poczatku to byl istny horror. Pomoglo popuszczanie
      mleka az odczuje ulge. Mam za to 'przechlapane' w ciagu dnia. Mleka mam taka
      ilosc jaka trzeba i trudno mi odciagnac cos ponad, a maly nie je sztucznego. W
      zwiazku z tym jestem bardzo uwiazana w domu, nigdzie nie moge wyjsc bez synka,
      nawet do lekarza ;(.
      mama 2 miesiecznego Michalka
      • ksaga Re: NADMIAR POKARMU W NOCY - A DZIECKO SPI-do isa2 28.10.04, 17:51
        isa2- jak czytałam twoja wypowiedx to jakbym widziała sytuacje z moim
        Pawełkiem, bardzo podobny rytm karmienia, w ciagu dnia zbyt mało pokarmu żeby
        odciągnąc i jak gdzieś chce myknąć to ekspresem żeby maluch za bardzo się nie
        rozpłakał bez cyca mamusi, a nocka z bólem piersi jeszcze troche, ale mam
        nadzieje ze to się wyreguluje, jak piszesz.
        ja powoli zastanawiam sie nad wprowadzeniem mleka sztucznego pod moja
        nieobecność, w koncu człowiek chciałby wyjśc gdzieś wśrod ludzi bez dziecka, no
        i moze do roboty czas wrócić.
        pozdrawiam
        • elve Re: NADMIAR POKARMU W NOCY - A DZIECKO SPI-do isa 29.10.04, 18:05
          wystarczy ściągnąć mleko w nocy - i masz na następny dzień i możesz wyjść - lub
          zamrozić na kiedy indziej - ja już mam maly zapas dzięki temu :)
          • ksaga Re: NADMIAR POKARMU W NOCY - A DZIECKO SPI-do isa 29.10.04, 19:41
            tak, można sciagnąć, ale mnie chodziło raczej o sposób na wolnieszy napływ
            mleka w nocy, by nie musieć wstawać podczas gdy dziecko śpi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka