anielkac 20.02.05, 12:04 Czy odciągnięte mleko, przechowywane w lodówce np. 5 godzin należy zagotować przed podaniem dziecku czy tylko podgrzać? Spotkałam się z opinią o konieczności zagotowania bo inczej dziecko może mieć biegunkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaga122 Re: czy gotujecie odciągnięte mleko 20.02.05, 12:13 absolutnie nie należy gotować, tylko podgrzać tak żeby było ciepłe-nie gorące Odpowiedz Link Zgłoś
moniaweg Re: czy gotujecie odciągnięte mleko 20.02.05, 12:47 Pierwszy raz slysze, ze odciagniete mleko powinno sie przed podaniem zagotowac?! Przeciez podczas gotowania degradacji ulegaja skladniki mleka matki, przeciwciala sie inaktywuja. Ja rowniez uwazam, ze wystarczy podgrzanie np w podgrzewaczu do temp dpowiadajacej dziecku - sama tak robilam i corcia biegunek nie miala Odpowiedz Link Zgłoś
mamami73 Re: czy gotujecie odciągnięte mleko 20.02.05, 12:44 nie gotowac, corcia pije moje mleko z poprzedniego dnia tylko po podgrzaniu, nigdy nie miala biegunki Odpowiedz Link Zgłoś
jwloch1 Re: czy gotujecie odciągnięte mleko 22.02.05, 11:01 Nie wolno gotowac mleka bo straci swoje wlasciwosci, nalezy tylko podgrzac do 37 *c Odpowiedz Link Zgłoś