Dodaj do ulubionych

do eksperta!!!! plantex

14.04.05, 21:58
Witam!!
Karmię moją malutką piersią i oprócz tego dokarmiam mlekiem modyfikowanym. Z racji tego, iż moja córcia miewa kolki (oststnio nawet 5 dniowe zaparcie)chciałam zapytać czy można do tego mleka wsypać trochę proszku plantex. Wiem,że podaje się jedną saszetkę na 50 ml wody lub mleka po jedzeniu. Niestety po zmieszaniu plantexu z wodą ( postać herbatki) nie chce tego pić zreszta jak żadną z herbatek. Bardzo proszę o odpowiedź bo chciałabym dziecku ulżyć. Ja piję cały czas herbatę dla mam karmiacych. Jeśli córcia dalej nie będzie chciła pić tej herbatki to zapewne skończy sie to tym, że ja będę musiała to pić. Czekam i z góry dziękuje!
Obserwuj wątek
    • barbi1 Re: do eksperta!!!! plantex 14.04.05, 22:08
      Kiedyś przeczytałam na forum, że na zaparcia u dziecka dobrze działa miód. Codziennie rano piję herbatę lub miętę z jedną łyżeczką miodu- kupa gwarantowana!(Oczywiście u dziecka, nie u mnie, bo karmię piersią).
      • cordata1 Re: do eksperta!!!! plantex 15.04.05, 16:00
        to karmiac piersia nie ma potrzeby korzystac z toalety?

ja doslodzilam plantex troszke glukoza i pomoglo. za zimnego tez nie chciala
        pic. pozdrawiam
    • ma_mati Re: do eksperta!!!! plantex 15.04.05, 16:03
      Na ulotce rzeczywiście jest zeby podawac po jedzeniu, ale ja dosypuje plantexu
      do mojego mleczka i podaje synkowi podczas posilku - dostaje jedna porcje z
      plantexem i druga bez tak zeby sie najadl.
    • monika_staszewska Re: do eksperta!!!! plantex 19.04.05, 09:00
      Przepraszam za milczenie - niestety dosyć długo chorowałam. Jeśli pytanie jest
      nadal aktualne proszę o kontakt na mailowy adres redakcji dziecko@agora.pl lub
      o telefon 0-22 555 31 10.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka