zabka751 23.09.05, 09:29 Czy ktoras z Was karmila i brala leki na nadczynnosc tarczycy? Jesli tak to jakie i jaka byla reakcja dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamadawidka Re: karmienie a tarczyca 23.09.05, 09:42 Ja mam co prawda niedoczynność, ale mój endokrynolog powiedział, że przy chorej tarczycy najważniejsze jest utrzymanie poziomu hormonów w normie i leki jesc trzeba nawet przy karmieniu. Teraz karmię juz drugie dziecko i nie widzę żadnej negatywnej reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kate1002 Re: karmienie a tarczyca 23.09.05, 12:55 Ja mam nadczynnosc tarczycy i powiem ci szczerze ze chcialam sie dalej leczyc po porodzie i lekarka mi powiedziala ze jak skoncze karmic to dopiero mam przyjsc.Nie ma leku dozwolonego przy karmieniu piersia,w ciazy to co innego - nawet trzeba leczyc.Ja przy pierwszej ciazy sie nie leczylam i moja nadczynnosc doprowadzila do wszesnego porodu.Przy drugiej bylo juz inaczej,corcia siedziala do samego konca bo bralam leki.leki na nadczynnosc zbijaja chormony,jak dziecko jest karmione tym mlekiem to zbijaja dziecku chormony co moze u dzidzi doprowadzic do niedoczynnosci jesli ma zdrowa tarczyce.Madry lekarz to samo powinien ci powiedziec,najlepiej idz do rejonu oni nie maja zysku aby cie oszukiwac.Powodzenia.Jakbys mogla to napisz co sie dowiedzialas. Odpowiedz Link Zgłoś