e-myszka 13.01.06, 14:17 Czy można zamrażać mleko w pojemniczkach na mocz? czy pojemniczki najpierw wygotować? Czy ktoś tak robił? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
one9 Re: zamrażanie pokarmu 13.01.06, 16:07 ja tak mrożę! Gotuję zupy na dużą skalę (ok 30 porcji). Szklane słoiczki często mi pękają, więc przeszłam na pojemniki na mocz. Super sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
donerkasia Re: zamrażanie pokarmu 13.01.06, 16:23 a po co gotować STERYLNE pojemniczki na mocz? pomyśl.... Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: zamrażanie pokarmu 14.01.06, 13:00 Pomyślałam jeszcze o jednym - to niekoniecznie jest tworzywo przeznaczone do kontaktu z żywnością. Odpowiedz Link Zgłoś
ann99 Re: zamrażanie pokarmu 14.01.06, 20:33 No właśnie to tworzywo nie ma atestu na przechowywanie żywności!!! lepiej kupic takie małe pojemniczki do przechowywania żywności w obojętnie jakim markecie i przechowywac w tym...Można tez w słoiczkach (nie zakręcać tylko przykryć folią, albo gęściejsze rzeczy w woreczkach do zamrażania... Odpowiedz Link Zgłoś
ann99 Re: zamrażanie pokarmu 14.01.06, 20:34 A mleko ja po prostu zamrażam w buteleczkach- kupiłam kilka takich małych, zwykłych plastikowych (120 ml)i w nich zamrażam... Odpowiedz Link Zgłoś
flaminika1 Re: zamrażanie pokarmu 14.01.06, 22:12 ja również zamrażam mleko z butelkach, natomiast do zamrażania obiadkow, które niedlugo zaczne wprowadzać, a nie będę miała niestety możliwości pichcenia codziennie, zakupiłam już pojemniczki z atestem Odpowiedz Link Zgłoś
fridka5 Re: zamrażanie pokarmu 15.01.06, 12:51 Dziewczyny, ja zamrażam jedzonko w pudełkach po jogurtach albo smietanie (wymytych i wyparzonych). Tylko przykrywam folia aluminiową i juz. tanio i bezpiecznie. Potrzeba matką wynalazków :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś