agataxyz 23.01.06, 13:02 Pani Moniko, mój synek skończył pół roczku. Spożywa już warzywa i owocki, a także pierś.Ponieważ jednak chudnę mało, chciałabym zacząć stosować l karnitynę, tylko nie wiem czy mogę, jednocześnie karmiąc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_staszewska Re: L karnityna 25.01.06, 18:26 Tak, może Pani. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
giorgia5 Re: L karnityna 27.01.06, 08:43 P.Moniko a czy mozna tez stosowac karmiac 2-miesiecznego maluszka bedacegop tylko na piersi? Odpowiedz Link Zgłoś
ennkaa Re: L karnityna 26.01.06, 11:45 Przepraszam, ale jestem w szoku. Nie chcę podważać zdania specjalisty, ale jestem ciekawa uzasadnienia. Czy L-karnityna nie przedostaje się do mleka?? Nie będzie powodować przyspieszonego metabolizmu u maluszka?? Nie zakłóci to jego naturalnej równowago spalania? Sama mam cheć na ten specyfik , ale byłam przekonana, że nie ma mowy o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kaktus22 Re: L karnityna 27.01.06, 15:07 również zastanawia mnie to, że można stosować Lkarnitynę, jak nie karmiłam stosowałam i bardzo schudłam, teraz się jakoś boję stosować,a nie powiem bardzo bym chciała! Właśnie czy to nie przeniknie do mleka, mój mały ma 20 m-cy i je bardzo mało, moje mleko to jedyne co je z przyjemnością, inne pokarmy to śladowe ilości i ciagle latanie żeby coś zjadł, wiec czy to nie spowoduje jak napisała poprzedniczka szybszej przemiany materii u małego i chudniecia, on i tak jest chudy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: L karnityna 27.01.06, 16:38 Napisałam, że można stosować ponieważ rozumiem, że rozmawiamy o L-karnitynie stosowanej jako wspomaganie w rozsądnym odchudzaniu czyli nie za wcześnie po porodzie - sześć miesięcy po porodzie wydaje się być dobrym momentem, przy uwzględnieniu rozsądnej diety i odrobinę większego wysiłku fizycznego niż zwykle. Nie bierzemy pod uwagę stosowania przewidzianego dla osoby bardzo intensywnie ćwiczącej, pragnącej "rzeźbić" mięśniowo swoją sylwetkę. pozdrawiam :) monika staszewska ps. L-karnityna nie jest obca naszemu organizmowi, jest jemu wręcz niezbędna - wytwarzana jest w wątrobie, dostarcza jej również mięso i inne produkty pochodzenia zwierzęcego obecne w diecie. Odpowiedz Link Zgłoś
agataxyz Re: L karnityna 28.01.06, 10:41 hmmm, dietetyk odradza, mówi,że mleko ważniejsze.Chociaż` rzeczywiście mówimy tutaj o delikatnym stosowaniu l karnityny ( dwie tabletki dziennie). Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: L karnityna 30.01.06, 14:48 Jeśli stosowanie L-karnityny nie jest sytuacją przymusową to bym ją sobie darowała. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś