Dodaj do ulubionych

dziwne objawy po ricinus communis

24.02.06, 18:39
cześć dziewczyny. Od kilku dni biorę ricinus, 5 granulek dwa razy dziennie.
Mój czteromiesięczny synek, który zazwyczaj robił pięć normalnych kupek
dziennie, ostatnio robi jedną , ale poprostu ogromną. Ponadto jest ona bardzo
wodnista i zawiera śluz. CZy powinnam przesatć brać to lekarstwo? Kubuś czuje
się raczej dobrze, chętnie jje i jest pogodny. Czy ktoś spotkał się może z
podobnym przypadkiem? Z góry dziękuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • monika_staszewska Re: dziwne objawy po ricinus communis 27.02.06, 14:11
      Śluz jest w postaci przezroczystych, jakby osobnych pasm czy raczej w kolorze
      kupki? Jeśli w kolorze kupki to proszę na zmianę kupki patrzeć ze spokojem.
      Jeśli osobne przezroczyste pasma to trzeba się zastanowić czy jedyna nowość to
      Ricinus czy może je Pani coś nowego, albo coś co już było w diecie teraz było w
      znacznie większych ilościach, a może maluch ma katar czy jest podziębiony, a
      może ktoś z domowników choruje.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
      • mika.500 Re: dziwne objawy po ricinus communis 23.03.06, 09:08
        P.Moniko czy Pani wie jaki jest skład granulek ricinus? Jakie sa składniki tego
        magicznego preparatu? czy dziecko moze byc po nich niespokojne? moje
        blizniaczki na drugi dzien jak zaczełam stosowac miały chyba kolke(moze to wina
        zupy z mrozonki ).Prosze o informacje na temat tych granulek.dziekuje,
        pozdrawiam
        • monika_staszewska Re: dziwne objawy po ricinus communis 24.03.06, 14:07
          Kulki Ricinus communis to preparat homeopatyczny, a w lekach homeopatycznych -
          mówię teraz tylko o granulkach - mamy zwykle cukier ("nośnik") i jedną bądź
          kilka substancji ("lek") np. pochodzenia roślinnego. czy zwierzęcego. Granulki
          Ricinus communis (rącznik pospolity - krzew pochodzący ze wschodniej Afryki) to
          ta zwany prosty lek czyli tylko cukier i rącznik. Nie będę się teraz rozpisywać
          dokładnie o homeopatii (jak się leczy, jak dobiera się potencje leków,
          częstotliwość ich podawania, ani jak dokładnie uzyskuje się leki - to można
          znaleźć i w internecie i w wielu książkach), chcę tylko powiedzieć, że raczej
          mało prawdopodobne, by wspomniane kulki wywołały niepokój/kolkę u dziecka.
          pozdrawiam :)
          monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka