kropka1005 22.05.06, 22:07 może piś mama karmiąca zamiast podawać dziecku herbatkę granulowaną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amilos Re: czy koper włoski 22.05.06, 23:09 jak najbardziej, mi w szpitalu połozne polecały właśnie, żebym ja piła, a nie poiła dziecko słodka herbatą. Tłumaczyła to tym, że przy piersi nie podaje sie żadnych herbatek, poza tym moja córeczka nie chciała pić, pluła i miała odruch wymiotny ( a jednak spróbowałam!). Odpowiedz Link Zgłoś
aanastazja Re: czy koper włoski 23.05.06, 10:54 Można pić herbatke z kopru włoskiego jak najbardziej. Przenika ona do pokarmu kobiecego i jest dozowana dzieciątku podczas karmienia. Z tego co mi wiadomo, najlepiej pić taką herbatkę na około 1,5 godziny przed karmieniem, aby jej stężenie w pokarmie było wystarczające. Obserwuj tylko proszę kupki swojego maleństwa. Zbyt duże ilości herbatki z kopru mogą spowodować w biegunki lub wręcz nasilić wzdęcia u dzieciaczka. Wszystko musi być stosowane z umiarem i dokładną obserwacją maleństwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś