Dodaj do ulubionych

herbatki koperkowe dla Mam

22.08.06, 15:36
pani Moniko, mam pytanie: słyszałam, że matki karmiące mogą pić herbatki koperkowe bo w jakimś stopniu to pomaga maluszkom
Spotkałam się też z opinią, że koperek może szkodzić

tak więc pić go i również podawać synkowi na koleczki?
podaje mu czopki oraz krople Esputicon, mały dodatkowo ulewa, po jedzeniu śpi,
nie odbija mu się
nie wiem co zrobić żeby mu pomóc
na wadze przybiera ładnie, urodził sie z wagą 3700, obecnie skończone 4 tygodnie i waży 4500

Proszę o radę
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: herbatki koperkowe dla Mam 22.08.06, 17:43
      mój zaczął odbijać po jedzieniu jak miał jakieś 2 m-ce przedtem wogóle nie
      odbijało mu się :) a co do koperku to spróbuj na sobie - mój miał straszne
      wzdęcia zresztą ja też po herbatce koperkowej i zamiast mu pomagać było gorzej -
      więc sobie darowałam, przyjżyj się też swojej diecie - może jesz coś co
      wywołuje koleczki? jakiś żółty serek, sosik sojowy albocoś ciężkostrawnego?
      możesz masować brzuszek zgodnie ze wskazówkami zegara, może suszarką rozgrzewać
      choć mój bał się suszarki ale jak odstawiłam żółty ser i soję problem zniknął,
      smażonego nie jadłam. A co do ulewania to maluchy często ulewają choć mój
      chlustał np po piwie karmi, tak oto po rozpatrzeniu swojej diety kolki minęły
      choć przecież u Was nie musi być tak jak u nas
      pozdrv
    • monika_staszewska Re: herbatki koperkowe dla Mam 23.08.06, 18:15
      Napar czy wyciąg z owocu kopru włoskiego pomaga, ale w nadmiarze może nasilić
      dolegliwości kolkowe. Jeśli Pani pije napar to już dziecku lepiej go nie dawać.
      Kolka ma różne przyczyny, więc też trudno mi powiedzieć co konkretnie powinna
      Pani maluchowi podawać - jeśli dotychczasowe działanie nie przyniesie poprawy
      może zechce Pani zadzwonić to spróbujemy wymyślić coś innego, mądrego.
      Ulewanie może się utrzymywać jeszcze przez ładnych kilka miesięcy, jeśli synek
      dobrze przybiera na wadze to może nie ma co się tym martwić.
      Bekanie nie jest obowiązkową czynnością. Jeśli dziecko usypia po karmieniu bez
      bekania lepiej go tylko nie kłaść płasko na wznak, może zostać na boczku albo
      poleżeć trochę na brzuszku - na mamie lub tacie szczególnie mile widziane.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka