zosiakasia Re: P. Moniko-proszek troisty 17.10.06, 17:28 Coś za szybko poszło moje pytanie / niepytanie :-) Pani Moniko, co Pani sądzi na temat stosowania proszku troistego dla dziecięcia 3- tygodniowego? Czytałam, albo, że rewelacja i b. pomaga na gazy / wzdęcia / kolki, albo żeby nie stosować, bo to środek silonie przeczyszczający. Jakie jest Pani zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
zosiakasia Re: P. Moniko-proszek troisty 18.10.06, 17:03 A może inne mamy się wypowiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: P. Moniko-proszek troisty 18.10.06, 19:02 Osobiście nie jestem zwolennikiem proszku troistego. To dosyć silny środek. Jeśli mamy problem z gazami zwykle uważam, że warto zastanowić się jaka może być przyczyna, próbować ją wyeliminować a jako pomoc dla dziecka stosować masaż i ewentualnie delikatne środki antykolkowe (można zacząć od naparu z owocu kopru włoskiego i rumianku podawanego kilka czy kilkanaście razy dziennie po łyżeczce). pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś