Dodaj do ulubionych

ratunku!mleko i czekolada

15.11.06, 00:48
Pani Moniko
mam 4,5 m. dziecko, je tylko pierś, poniewaź nie miał nigdy kolek ani innych problemów
brzuszkowych, świetne przybiera itd. jem wszystko, a szczególnie mleko (około 1/2 l
dziennie),czekoladę no i kawę (z dużą ilościa mleka). Nie wiem czy to brak magnezu czy głupota?
Od tygodnia w zgięciach łokci i kolanka a teraz juź w fałdce szyi pojawiły się chropowate czerwone
plamy, jeszcze się nie drapie i nie wygląda, żeby mu przeszkadzały. Tak, wyglada na AZS...
Czy to moja dieta zawiniła,czy wyeliminować mleko?
Bardzo dziekuję za podpowiedż!
a.
Obserwuj wątek
    • monika_staszewska Re: ratunku!mleko i czekolada 15.11.06, 20:30
      Oj, niestety nie wiem czy to kwestia Pani diety (a jeśli tak to czy rozrabia
      mleko, czekolada, czy jeszcze coś innego) czy kosmetyku, proszku do prania czy
      ubranka. Myślę, że najpierw warto przeanalizować czy w ciągu powiedzmy 5-7 dni
      przed pojawieniem się owych plam nie było jakiś zmian (kosmetyków, ubrań, diety
      itd.). Jeśli nic takiego nie przychodzi Pani do głowy to oczywiście można
      spróbowac wyeliminować jakiś produkt i wszystko co go zawiera z diety i
      poczekać czy w ciagu2-3 tygodni nastąpi poprawa. Ale czy zacząć od mleka
      (masła, serów, zup ze śmietana, ciast z masłem itd. czyli wszystkiego co ma w
      sobie mleko), czekolady, pszenicy (pieczywo, makarony, ciacha, ale też kawa
      zbożowa) czy jabłek na przykład nie wiem, najlepiej chyba od tego czego jest
      najwięcej w codziennej diecie.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka