IP: *.* 30.12.01, 09:15
CZeść dziewczyny,kilka razy czytałam na forum , że podobno piwo karmelkowe KARMI dobrze wpływa na laktację. Czy to prawda czy żart? Skąd macie takie wiadomości? To byłoby całkiem fajne!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: KARMI IP: *.* 31.12.01, 13:11
      Ja tam nie wiem, ale mnie zalecono to piwo w poradni laktacyjnej, więc piłam. Z tym, że muszę dodać, iż jest to piwo bezalkoholowe (tzn. ma jakieś tam minimum, bo wszystkie bezalkoholowe mają).Kiedyś poszliśmy z mężem i synkiem do parku, po drodze kupiłam Karmi i na ławce stwierdziłam, że bardzo chce mi się pić. Było mi strasznie głupio, jako matce niemowlęcia, paradować z butelką piwa. Starałam się epatować naklejką, aby wszyscy widzieli, że to bezalkoholowe, ale sądzę, że tego akurat nikt ze spacerowiczów się nie doczytał. Wzięli mnie raczej za jakąś menelkę.Swoją drogą zastanawiałam się kiedyś nad korelacją nazwy tego piwa z jego ewentualnym wpływem na laktację (prawdziwym bądź wyimaginowanym). Nazywa się KARMI chyba od jego smaku karmelowego. A może jest w tym jakieś drugie dno???Pozdrawiamagata
    • Gość: guest Re: KARMI IP: *.* 01.01.02, 16:13
      Ja slyszalam a tym w szkole rodzenia i pilam czasem piwo karmelkowe, ale przede wszystkim dlatego, ze je lubie a nie z powodu wyraznego pobudzania laktacji... Nie zauwazylam jakies szczegolnej poprawy np. w porownaniu do ziol mlekopednych.Dorsi
      • Gość: guest Re: KARMI IP: *.* 01.01.02, 18:26
        Ja dowiedziałam się po urodzeniu w szpitalu. Stosowałam Karmi, Fito-Mix mlekopędne i laktator - pomogło bardzo ale trudno oddzielić tu wpływ tych tzrech rzeczy.Pozdrawiam,Sylwik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka