Dodaj do ulubionych

mleko i gripe water

IP: *.* 13.01.02, 20:00
Moj Kubus chyba nie ma kolek bo nie placze godzinami, jak to robia inne dzieci tylko przez chwile przy robieniu baczkow. Ale moze to wlasnie jest kolka? W kazdym razie czytajac Wasze posty postanowilam wyelimonowac produkty mleczne z diety (buuuu uwielbiam mleko prawie tak jak czekolade) i poobserwowac czy mu to pomoze - ile dni powinnam tak obserwowac, 3 wystarcza? Stosuje Gripe Water ale jakos nie pomaga, moze daje mu za rzadko? Jakies 2-3 razy na dobe po lyzeczce. Ile Wy dajecie?amo
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika_A/P. Re: mleko i gripe water IP: *.* 13.01.02, 21:17
      Nie stosowałam, bo Stachu nie ma kolek, ale kupiłam w razie czego i w ulotce jest napisane, żeby stosować 6 razy w ciągu doby /od jednego do sześciu miesięcy życia/ łyżeczkę od herbaty.pozdrawiam,Monika A/P.
    • Gość: guest Re: mleko i gripe water IP: *.* 14.01.02, 09:37
      Wg mnie 3 dni na obserwację to za mało, powinnaś "pomęczyć" się z tydzień. Poza tym oczywiście wyeliminować z jadłospisu rzeczy, które mogą powodować wzdęcia; kapusta, groch itp. Jest teoria, że karmiąca mama może pić herbatkę z kopru włoskiego (jeżeli nie podaje jej dziecku w butelce) ale słyszałam gdzieś, że te zioła jednak nie przenikają do pokarmu, więc w tym temacie mam mętlik w głowie. Myślę jednak, że warto spróbować. Oczywiście dobrze dziecko kłaść często na brzuszku - jeżeli to lubi albo wprowadzić "gimnastykę" nóżkami z delikatnym uciskaniem brzuszka.
      • Gość: guest Re: mleko i gripe water - a może masażyk? IP: *.* 14.01.02, 13:27
        Spróbuj też delikatnego masażu brzuszka w kierunku ruchu wskazówek zegara. Każdy kolejny ruch nieco dłuższy od poprzedniego. Punktem startowym jest dolny lewy "róg" brzuszka.Pierwsze trzy ruchy w dół po lewej stronie brzuszka, potem trzy "zawijane" od górnego prawego "rogu" przez górny lewy do dolnego lewego (oczywiście do górnego prawego rogu docieramy w ruchu nr 6) i ostatnie trzy "zawijane" od dolnego prawego, przez górny prawy, lewy do dolnego lewego. ( analogicznie do dolnego prawego dochodzimy dopiero w ruchu nr 9). ..ale nagmatwałam - mama nadzieję, ze jak spróbujesz to okaża się łatwiejsze niż wygląda. Ta kolejność jest bardzo ważna- profesjonalny masażysta tłumaczył dlaczego,ale nie pamiętam. Pamiętam tylko, że w przypadku twardego brzuszka przynosiło niemalże natychmiastowy skutek skutek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka