Dodaj do ulubionych

Co z kawą?

IP: *.* 11.04.02, 11:28
Czy karmiąc piersią można pić kawę? Oczywiście w rozsądnych ilościach. Karmię już piąty miesiąc i pijam dzinnie pół do całej filiżanki dziennie - bez tego chodzę jak neptyk, ale ostatnio przyszło mi do głowy, że może robię krzywdę mojemu dziecku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lia Re: Co z kawą? IP: *.* 11.04.02, 15:36
      Cześć, Kachna.ja też nie żyję bez kawy - całą ciąże jakoś wytrzymałam i jeszcze miesiąc po porodzie. A teraz pozwalam sobie na małą czarną ( nie za mocną), raz dziennie. Karmię piersią córkę i na razie nic złego się nie dzieje. :hap:
      • Gość: halina Re: Co z kawą? IP: *.* 11.04.02, 17:47
        Ja tez jestem nalogowcem - normalnie wypijalam straszne ilosci, w ciazy ograniczala sie do jednej filizanki, mocnej ale malej, zeby wystartowac rano. Przez jakies pierwsze 2 miesiace karmienia wytrzymalam bez, teraz znowu pije po filizance. Tez staram sie po karmieniu, ale nie zawsze. Nie zauwazylam, zeby Lena byla po tym jakas niespokojna (tak, jakby ona kiedykolwiek byla spokojna :))
    • Gość: Hermiona Re: Co z kawą? IP: *.* 11.04.02, 15:43
      Ja też nie mogę normalnie funkcjonować bez kawy. Kiedy karmiłam, piłam raz ją raz dziennie, ale starałam się, żeby to było w czasie, kiedy było ok. 3 godzin do karmienia ( po tym czasie kofeina nie przechodzi już do mleka).
    • Gość: lisa Re: Co z kawą? IP: *.* 11.04.02, 15:46
      Cześć,Moja mała ma już 10 m-cy, a ja piję kawę od ok 2m-ca jej życia. Słaba bo słaba (z jednej płaskiej łyżeczki z mleczkiem - sojowym) ale pozwala żyć. lisa
    • Gość: Didi Re: Co z kawą? - pytanie, pilne! IP: *.* 11.04.02, 20:45
      Czy kawa oprocz niepokoju u dziecka moze jeszcze w inny sposob zaszkodzic? - Ewa
      • Gość: AgnieszkaP. Re: Co z kawą? - La Leche League IP: *.* 12.04.02, 04:28
        Wg La leche League ilość kofeiny zawarta w ok. 750 ml kawy jest bezpieczna dla większości dzieci i matek karmiących piersią. Kofeina może spowodować problemy dla dzieciaczków typu problemy ze snem ( bezsenność) lub ogólne rozdrażnienie i niepokój. Agnieszka
    • Gość: EdytaM Re: Co z kawą? IP: *.* 12.04.02, 12:13
      Cześć Kachna ja wytrzymałam bez kawy całą ciążę (a piłam 1-2 dziennie, czarną bez cukru), karmię już 11 mies i dalej nie mogę sobie na nią pozwolić.A dlaczego? bo spróbowałam (2 razy i efekt ten sam) małą kawę czarną (1,5 łyżeczki) i mój synek budził się w środku nocy - nie był jakoś specjalnie płaczący, ale jakby rozbudzony, jakby już wyspany... myślę, że to przez kawę.Podobno to co zje/wypije mama jest w jej mleczku po 8-miu godzinach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka