Dodaj do ulubionych

Problemy z karmieniem

IP: *.* 05.07.02, 21:00
Witam! Poradzcie czy mam jeszcze szanse na powrót do laktacji.Mój Synek skończył 4 miesiace, do 3-go m-ca karmiłam go wyłącznie piersią, ale nagle potem pokarmu było mało, piersi mniejsze wiec walczyłam z całych sił, przystawiałam do piersi ile sie dało synek sie denerwował chciałam nawet spróbować może jakis ziół lub homeopatii( gdzies o tym czytałam) ale mój lekarz mowi zeby tak nie interweniować wiec dokarmiałam i przystwiałam. Moja laktacja kolejno była zaburzana przez wyjazdy na studia wtedy weekend był u rodziców którzy sa zdania ze nie mozna głodzić dziecka i trzeba mu dawać sztuczne ba ja jak byłam malutka to płakałam i tato jezdził po miescie za mlekiem wiec jego przekonanie to tylko mleko sztuczne ... a ja zastersowana studiami ( bo niestety nie wziełam urlopu ) no i ciagłymi wyjazdami.Własnie wróciałam z domu rodzinnego, nareszcie po sesji koniec stresu- marzyłam o tej chwili bo myślałam ze wreszcie bedzie spokójz brakiem pokarmu.Ale niestety po 2- tygodniowym pobycie wróciałam z brakiem pokarmu ( a Michałek naładowany mlekiem NAN :((( wiec przez ostatnie dni starcza tylko na noc ( synek budzi sie ok.5) i poranek PROSZE poradzcie czy w tej chwili przystawianie do piersi jeszcze cos wskóra ... strasznie chce jeszze karmić mojego syneczka.Pozdrawiamy Asia i Michałek
Obserwuj wątek
    • Gość: Berenika Re: Problemy z karmieniem IP: *.* 05.07.02, 21:07
      radze udac się do poradni laktacyjnej. Wiem, że przynajmniej te lepsze zajmują się też przywracaniem laktacji. Chociaż nie jestem pewna, czy na tym etapie. Na pewno warto spróbować. Nie wiem, skąd jesteś. jeśli z Warszawy, to najlepsza poradnia laktacyjna jest na Kasprzaka przy Instytucie Matki i Dziecka. A nawet jeśli jesteś spoza Warszawy, to można do nich zadzwonić i na pewno coś poradzą.A ziólka mlekopędne (np. HIPP dla matek karmiących) polecam swoją drogą. Ja wypiłam, żeby dziecku zminimalizowac kolki, nie wiedziałam, że to działa tez mlekopędnie i skutek był... nie tyle opłakany, co omleczony. tryskałam fontanną. Spróbuj, może to coś da.powodzenia, tylko się nie poddawaj! Karmienie piersią jest bardzo ważne!
      • Gość: guest Re: Problemy z karmieniem IP: *.* 05.07.02, 21:22
        Dzieki za szybka odpowiedz niestety nie jestem z Warszawy obecnie mieszkam w NOwym Sączu ...pytałam kiedyś o poradnie laktacyjną ale Pani położna zrobiła tylko wielkie oczy...tutaj nie ma , wiem o takowej w moim rodzinnym miescie ale tam bede dopiero za dwa tygodnie ... ale spróbuje z ta herbatka. nie dam sie!!! bez walki:)))miłej nocy
    • Gość: guest Re: Problemy z karmieniem IP: *.* 06.07.02, 08:32
      Asiu, to jest możliwe. Jak masz teraz dużo wolnego czsu, najlepiej położyć sie do łóżka z dzieckiem 0- i karmić na okrągło. Jeżeli mleka masz rzeczywiście mało. to na początek musisz kupić taki zestaw, Medeli - SNS - pojemnik z drenikami. Wieszasz to na szyi, nalewasz do pojemnika mleko modyfikowane, a podczas ssania delikatnie wkładasz drenili do buzi dziecka, wtedy1.dziecko najada się .2, pobudza u Ciebie laktację przez ssanie3. Nie zaburzasz odruchu ssania u dziecka podawaniem np. mleka butelką. w miare napływu pokarmu stopniowo zmniejszasz ilość mleka modyfikowanego - i dalej karmisz piersią. Takie przywrócenie laktacji może trochę potrwać - mawet i miesiąc. Ale warto. Ja miałam podobne przeżycia , jak moja 2 mies. córka miała małe przyrosty masy, bo na początku słabo ssała ( żółtaczka, infekcja układu moczowego),w związku z czym miałam mało pokarmu, p;rzywracanie laktacji trwało 2 mies( 2-3 mż). Potem było dobrze, Ania teraz ma prawie 9 mies i dalej ją karmię. Aha, no i dużo pij , zioła mlekopędne, wodę - ile możesz.Takie zastawy są w większych poradniach laktacyjnych, są też dostępne przez internet ( niestety, nie znam adresu).Pozdrawiam Ciebie serdecznie, życzę powodzenia!!! Lia :)
    • Gość: Berenika Re: Problemy z karmieniem IP: *.* 06.07.02, 16:05
      Może będziesz chciała zadzwonić do poradni przy IMiD, na wszelki wypadek podam Ci telefon:632-36-74 (i oczywiście kierunkowy warszawski), od 9.00 do 15.00.Może jeszcze coś będą Ci umieli poradzić.Trzymajcie się i powodzenia!
    • Gość: kasiaf. Re: Problemy z karmieniem IP: *.* 06.07.02, 21:39
      Zajrzyj do mojego postu w: KARMIENIE PIERSIĄ pt.: "Przepis na odzyskanie laktacji". Zapewniam, że twój problem zniknie, a piersi staną się pełne jak przedtem. Pozdrawiam. Kasia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka