Dodaj do ulubionych

Tylko cyc?

IP: *.* 15.08.02, 14:08
Dzień Dobry :)Jestem mamą sześciomiesięcznego Maciejka, który oprócz cyca nie chce jeść nic.Zaczęłam wprowadzanie nowych pokarmów dosyć wcześnie jak na dziecko karmione piersią, bo w piątym miesiącu. Pierwsza próba była najpomyślniejsza z wszystkich następnych.Mały zjadł parę łyżeczek jabłka, następnie zrobiłm przerwę przez parę dni, bo na widok łyżeczki zaciskał usta u buczał.Próby z wszelakim jedzeniem ponawiałam i wciąż ponawiam do dziś, ale efekt ten sam- nie chce jeść. Odciągałam mleko i na jego bazie robiłam kaszkę, sukces był dwudniowy.Także rozcieńczanie zupek mlekiem nie przyniosło oczekiwanego efektu. Pomiędzy próbami robię parodniowe przerwy, raz zrobiłam nawet dwa tygodnie. Nie chodzi mi o to, że mały się nie najada, ale o wygodę w pozostawianiu go pod opieką babciZ góry dziękuję za rady:)
Obserwuj wątek
    • Gość: halina Re: Tylko cyc? IP: *.* 15.08.02, 16:16
      Jest mocno prawdopodobne, ze jesli znikniesz z pola widzenia, to jednak cos zje, nieiwele dzieci dobrowolnie sie glodzi. Moze moglby sprobowac maz cos jej dawac albo babcia, a Ty w tym czasie pojdziesz na spacer? Mozna sprobowac zmienic lyzeczke, bo tamta mu sie zle kojarzy. Albo dac samemu pogrzebac w jedzeniu, moze tak sie przekona, ze to jadalne (niestety kuchnia wyglada po tym, tak jak wyglada :) ) I najwazniejsze - staraj sie nie przejmowac!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka