Dodaj do ulubionych

Odstawiłam!! :) :(

IP: *.* 18.08.02, 19:23
Cześć dziewczynyNo i po 16-tu miesiacach zakończyłam karmienie. To juz dwa dni jak nie karmię .Nawet nie było wielkich problemów, bo mała jadła juz tylko przed snem i czasami budziła sie jeszcze w nocy. Ale teraz mamusia znika po kąpieli, wcześ niej daje małej duży kubek kaszy na mleku i małą łyże4czkę hydroksyzyny. . Pierwszej nocy Babcia która jest na miejscu i tatuś jakoś sobie poradzili. Ale ja mam mieszane uczucia, z jednej strony ulga ( koniec przymusowej diety z racji alergii małej) ale z drugiej strony ... juz nie jestem jej niezbędna... jest mi trochę smutno , nie będzie już wspólnych chwil takiej pięknej intymności, tylko ja i Ola:((Teraz będzie już inaczej , Ola staje się co raz bardziej samodzielna, ma swoje zdanie ( słowo nie jest często używane ;) ).No cóż , nie jestem już matką karmiącą..Dziś wypiłam wreszcie swoja ukochana kawę z mlekiem, ale... smakowała jakoś inaczej , nie tak jak pamiętam.Obiecyqwałam sobie, że jak skończę karmić to pójdziemy sobie na duże lody ;))) , ale mąż jest na razie przeziębiony. Poczekam. Pozdrawiam was gorąco, życzę powodzenia w karmieniu i odstawianiu. Trzymajcie się dzielnie, Beata. ;))))(już nei karmiąca)
Obserwuj wątek
    • Gość: Yoanka Re: Odstawiłam!! :) :( IP: *.* 19.08.02, 21:49
      Och Beata, jestem z Tobą. Napisz jak sobie radzisz (radzicie). Ja decyzję o odstawieniu Mateuszka odkładam z dnia na dzień. I ciągle mam tysiące powodów, żeby jednak jeszcze trochę zaczekać. I też sobie obiecuję, że jak już skończę karmić, to wreszcie odbiję sobie tą uciążliwą dietę bezmleczną. Mateusz już coraz starszy. Wkrótce będzie miał 2 lata. A mnie nadal trudno się zdecydować...Pozdrawiam,Joanka
    • Gość: janeczka Re: Odstawiłam!! :) :( IP: *.* 21.08.02, 16:08
      Tak to jest, że musimy naszym dzieciom dawać wolność-Ty zrobiłaś coś w tym kierunku...Wiem, wiem, jak to boli, jak żal...Też to przeżyłam.Nie dawaj dziecku hydroksiziny-to bardzo uzależnia. Lepiej podaj herbatkę z melisy albo syrop(do kupienia w aptece).Bądź dzielna! Mocno Cię tulę!
    • Gość: BeataW Re: Odstawiłam!! :) :( - dzięki dziewczyny, nie jest łatwo IP: *.* 21.08.02, 20:21
      Hejto juz prawie tydzień. Pierwsza noc była kiepska , ale wramionach babci dziecko się uspokoiło, babcia zabrała ja do siebie do łóżka, ale mała jeszcze z godzine się kotłowała. w efekcie resztę nocy pzespała z dziadkami. Następne dwie noce były przespane :)))Ale kolejna, ok. 2-ej obudziła się i nie dała się nam uspokoić, histeria! Ale pojawiła się babcia i już na schodach dziecko przestało płakać, no i w efekcie znowu przespała resztę nocy u dzadków. Wczoraj obudziła się 5.30, ja próbowałam ją uspokoić ale była histeria, nic nie pomaga noszenie przytulanie przeze mnie lub męża, w naszym łóżku też nic nie pomaga. Przyszła babcia, wzięła ją i momentalnie dziecko się uspokoiło. Znowu spała z dziadkami, bo jeszcze z godzinę kręci się i nie śpi, więc dziadkowie najczęściej usypiają wcześcniej Ale ja zaczynam się martwić, czy tak jej nie zostanie, to spanie u dziadków? A w ogóle dlaczego ona tak histerycznie reaguje na nas , a momentalnie uspokaja się u babci? Nie wiem co zrobić, czy pozwolić babci ją zabierać , czy zostawić ją aż się sama uspokoi, tylko być przy niej...Może coś doradzicie mi. Dzięki za radę z melisą, spróbuję.Beata ( wolna acz nienajszczęśliwsza),PS.na szczęście z piersiami prawie nic się nie dzieje złego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka