Dodaj do ulubionych

Jaki laktator?

IP: *.* 18.08.02, 19:39
Nasza córeczka ma prawie 2 miesiące i je tylko pierś. Ale już wkrótce będę musiała wracać na zajęcia i mała raz w tygodniu będzie musiała dostać butelkę z moim mleczkiem. Tylko jaki kupić laktator? Będzie mi potrzebny 1-2 razy w tygodniu po 1 flaszce na raz, więc nie chcę się rujnować na Avent, jeśli możecie mi poradzić jakieś tańsze rozwiązanie. Bo jeśli Avent, to i podgrzewaczi inne akcesoria też Aventu- a może się mylę? Pozdrawiam-Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: magdako Re: Jaki laktator? IP: *.* 18.08.02, 20:47
      polecam jednak avent, ja zapłaciłam za niego 124 zł. i uważam że jest wart tej ceny !!! laktator wysmienity !!!i wcale nie mam podgrzewacza ani innych akcesoriów aventamleko w butelce wkładam do garnuszka a wodą i stawiam na gaziedo laktatora są w cenie dwie butelki ze smoczkami - nic więcej nie potrrebapozdrawiammagda
    • Gość: Anika Re: Jaki laktator? IP: *.* 19.08.02, 14:40
      Zgadzam się Avent jest świetny. Szkoda tylko , ze tak późno się o tym przekonalam, bo dopiero teraz jak moj synek ma 8 m-cy. Bylismy na weselu u znajomych i laktator uratowal mi zycie. A ja na poczatku meczylam sie zniechecona innymi badziewnymi laktatorami. Gdybym wiedziala od poczatku, ze Avent jest taki super na pewno nie oszczedziałabym pieniedzy. Teraz juz moj synek wytrzymuje caly dzien bez cycusia, je inne rzeczy wiec wydatek zbyteczny, ale jak bede miala druga dzidzie na pewno kupie.Polecam, bo warto.Ania
      • Gość: Patik Re: Jaki laktator? IP: *.* 19.08.02, 21:10
        Tez mam Avent i tez sobie chwale - wiecej nawet mam butelki z juz sterylnymi woreczkami do niego - wiec roboty malo a sciaga bardzo dobrze - wszystkie pielegniarki w szpitalu przychodzily podziwiac jaki on super! Inne akcesoria tez mam Avent - sterylizator i podgrzewacz - ale jedno i drugie nie jest niezbedne - czasami laktator przelewam wrzatkiem zamiast sterylizowac i tez jest OK. POLECAM
    • Gość: Mira Re: Jaki laktator? IP: *.* 20.08.02, 08:35
      Tak jak poprzedniczki: polecam gorąco Avent. Jest super i nie potrzeba innych rzeczy - woreczki chyba są w zestawie. Ja kupiłam laktator "z drugiej ręki", mało używany a i cena była przystępna. Bardzo mi się przydał, jak leżałam w szpitalu ściągałam pokarm przez kilka dni bez najmniejszego problemu i uratowałam ciągłość laktacji.Pozdrawiam Mira mama Olka.
    • Gość: AaniaM Re: Jaki laktator? IP: *.* 20.08.02, 13:51
      Również polecam laktator avent.Ja najpierw kupiła tak na wszleki wypadek zwykły odczągacz (Taki lejek z gruszką na końcu) w aptece, potem nabyłam jeszcze urządzenie marki Lakta. MOże do jedorazowego ściągnięcia mleka można to przeżyć, ale na dłuższą metę...Ja męczyłam się przez miesiąc, kiedy poszłam do pracy (mała miała 5 miesięcy i nie chciała nic oprócz mleczka)Potem zainwestowałam w Avent - rewelacja i co za ulga mleko ściągało się łatwo miło i przyjemnie. Używałam go 5 miesięcy. POtem zaprzestałam ściągania. Wygotowywałam w garnku z wodą, a małe butelki mieszczą się w normalnym podgrzewaczu do butelek, tak więc dodatkowe inwestycje nie są potrzebne. Poza tym mleko mozna przelać do normalnej butelki.Jeszcze raz polecam.Ania
    • Gość: Lia Re: Jaki laktator? IP: *.* 20.08.02, 17:07
      Jeżeli zamierzasz często odciągac pokarm - to moim zdaniem, najlepszy zdecydowanie reczny avent. No i butelki ( lub worki) do niego. Pracuje szybko, bezboleśnie i bardzo efektywnie. Natomiast, jeżeli masz odciągac pokarm czas od czasu - np 1-2 dziennie, to moze wystarczy to robic ręką - tez bardo efektywnie, ale dłużej to trwa. Poza tym napewno nie tak czysto. Zdecydowanie odradzam elektryczny - działa prawda, szybko, ale mnie piersi mało nie urwało, bolało bardzo - i po takim dojeniu można za bardzo się rozdoić - np moja siostra musiała potem dosłownie co godzinę odciągac straszne ilości mleka - wykarmiła oprócz swojej córki jeszce synka sąsiadki :). Pozdrawiam serdecznie. Lia.
    • Gość: czarnotka Re: Jaki laktator? IP: *.* 14.09.02, 23:02
      Ja też słyszałam , że laktator Avent jest świetny i chociaż mój dzidziuś urodzi się za dwa miesiące, już go kupiłam - używany, po niższej cenie, właśnie w sklepiku eDziecka !Poszukaj w ogłoszeniach, wydaje mi się, że widziałam kilka ogłoszeń o sprzedaży tego laktatora.Pozdrawiam - Agnieszka
    • Gość: E.T. Re: Jaki laktator? IP: *.* 16.09.02, 16:19
      No to ja jestem chyba jedyna niezadowolona z odciagacza Avent. To jest swietna rzecz gdy sie odciaga raz na jakis czas. Ale gdy sie musi to robic min. dwa razy dziennie to mozna z siebie wyjsc. Ale czego oczekiwac po takiej cenie? Zaluje ze nie kupilam czegos na baterie. W dodatku po kazdym uzyciu trzeba aparat rozkrecac na czesci pierwsze i sterylizowac (sterylizator do mikrofalowki Aventu jest swietny, za to podgrzewacz niezbyt). Polecam butelki Avent, trzeba tylko uwazac zeby byly dobrze dokrecone gdy sa pelne.
      • Gość: w Re: Jaki laktator? IP: *.* 16.09.02, 16:35
        Hej, ja mam odciagacz Avent i to jest jedyny, ktorym udalo mi sie sciagac mleko. Mialalam rowniez inne, w tym elektryczny Gerbera i nie udalo mi sie nic odciagac. A tak, a propo E.T to ten reczny Avent kosztuje wiecej niz elektryczny Gerbera ;) (przynajmniej w Kanadzie).Innych akcesorii nie musisz kupowac, ja po umyciu wkladalam do miseczki i zalewalam wrzatkiem, i to nie po kazdym, bo w pracy tylko mylam od razu po uzyciu pod bierzaca woda. Musialam odciagac pokarm minimum dwa razy w pracy. Szybki, cichy i skuteczny. I wcale nie ma az tak duzo czesci. Sklada sie go w minutke, albo i szybciej.Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka