Dodaj do ulubionych

Biustonosz do karmienia

IP: *.* 09.09.02, 11:06
Witam wszystkie doświadczone karmiące Mamy. Mam pytanko, jaki rozmiar biustonosza do karmienia kupić? Biust w ciązy urósł mi troszeczkę na początku, potem wrócił do normalnego rozmiaru (85C). Jestem teraz w 32 tygodniu i zastanawiam się, czu już kupić, a przede wszystkim jaki rozmiar? A zcy są takie biustonosze, które dopasowują się do zmineiającego sie rozmiaru? Pomóżcie, bo jestem zielona w tych sprawach, a nie chcę zostawiać problemu na czas "po porodzie"- zresztą do szpitala i tak jest potrzebny.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: eMaćka Re: Biustonosz do karmienia IP: *.* 09.09.02, 12:07
      Ja kuiłam biustonosz o numer większy w miseczce i 5 cm w obwodzie. Biustonosze dla mam karmiących są na tyle elastyczne, że same dopasowują się do zmieniającego się troszkę rozmiaru. Mnie w ciąży biust zwiększył się o 1 rozmiar, więc dlatego też kupiłam do karmienia o 1 rozmiar większy niż zazwyczaj.Polecam biustonosze Canpol Babies.
      • Gość: Gusiak Re: Biustonosz do karmienia IP: *.* 11.09.02, 21:50
        HejkaMój biust w zasadzie się nie zmienił podczas ciąży - zrobił się tylko krąglejszy. Nie kupowałam biustonoszy typowo do karmienia, bo moim zdaniem są okropne i ... mło komfortowe, gdy musisz nakarmić w parku, w centrum handlowym lub w kawiarni. Ze swojego doświadczenia polecam staniczki Triumpha dla kobiet w ciąży - są z bardzo miłego materiału, mięciutkie i rozciągają się nawet o jeden rozmiar, co przydaje się, gdy piersi są bardzo pełne. A jeśli Triumph drogi (mnie było stać tylko na dwa, a to troszkę mało) to kup po prostu bawełniany staniczek polskiej firmy - ja mam takie dwa, bez fiszbinek, ale świetnie trzymają biust, rozciągają się i można je gotować, a kosztowały zaledwie 19 zł.A do karmienia po prostu podciągam stanik razem z bluzką do góry i dzięki temu nie świecę "golizną" ;-)Obyś czerpała z karmienia tylko radościPapaGusiak
        • Gość: Gusiak Re: Biustonosz do karmienia IP: *.* 11.09.02, 21:52
          Zapomniałam powiedzieć o rozmiarze - tak się rozpisałam - otóż kupiłąm taki sam rozmiar jak przed ciążą tylko nieco luźniejszy pod biustem. A ze względu na elastyczność materiału wystarczyły nawet przy baardzo pełnych piersiach.Gusiak
    • Gość: dentart1 Re: Biustonosz do karmienia IP: *.* 11.09.02, 22:07
      wstrzymaj się do 36 tygodnia. Wtedy kupiony biustonosz powinien być dobry. Polecam biustonosze, które dają się odpinać i zapinać jedną ręką. Musisz przymierzyć. Pozdrawiam.Dorota
    • Gość: Marta_I Re: Biustonosz do karmienia IP: *.* 12.09.02, 08:43
      A ja polecam Triumfa. Sš dwa rodzaje - mamabell soft i micro. Osobi?cie wolę micro, jest mniej przezroczysty. Doskonale się go nosi, nie ma problemów z karmieniem, fajnie trzyma biust. Cena zależnie od miejsca zakupu 70-75 złotych. Mam dwa ale to tak na styk. A co do rozmiaru, kupiłam tylko numer większy pod biustem niż przed cišżš. Biustonosz jest do?ć poddatny i doskonale układa się na piersiach tak przed jak i po karmieniu.PozdrawiamMarta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka