Dodaj do ulubionych

Słodzik niedobry?

IP: *.* 13.12.02, 08:11
witam drogie mamy :)mam do was taki pytanko, czy mozna uzywac slodzika karmiac piersia i bedac w ciazy? synus moj ma 2,5 i wszystko z nim w porzadku, ladny, gruby :lol: a kolezanka mi wczoraj powiedziala ze to bardzo zle. nie robilam tego bo chcialam sie odchudzac, ale bo maz ma cukrzyce i po prostu nie uzywamy cukru. teraz czuje sie winna ze ja taka nieoswiecona i dziecku krzywde robie :cry: pozdrawiamjustyna
Obserwuj wątek
    • Gość: zeta Re: Słodzik niedobry? IP: *.* 13.12.02, 09:09
      Ja całą ciążę używałam słodzika i w czasie karmienia piersią też . Będąc w ciąży pytałam o to lekarza a on nie widział żadnych przeszkód . Słodzik to przecież też cukier tylko z tych prostych . Pozdrawiam słdzikowa mamusia
    • Gość: janeczka Re: Słodzik niedobry? IP: *.* 15.12.02, 17:31
      Czytałam gdzieś, że badania robione na myszach wykazywały zmiany u mysich płodów właśnie przez słodzik. Lekarze paniom w ciąży jednak zalecjaą cukier-to samo dotyczy małych dzieci.
    • Gość: Karollaa Re: Słodzik niedobry? IP: *.* 16.12.02, 13:52
      Pytalam o to lekarza i stwierdzil, ze nie ma na ten temat zadnych jednoznacznych informacji i tyle. Mysle, ze jakby bardzo szkodzil, to juz dawno bysmy to widzieli... Ale skoro niewiele wiadomo, to moze lepiej nie ryzykowac. Mi lekarz powiedzial, ze jak ze wszystkim - z umiarem! pozdrawiamKarola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka