Dodaj do ulubionych

Pękające brodawki?

IP: *.* 26.12.02, 14:48
Nie wiem dlaczego od jakiegoś czasu pękają mi brodawki - pojawiają się na nich drobne ranki, lekko ropiejące i dosyć długo gojące się. Przez kilka dni nie mogę karmić taką piersią z powodu bólu, potem sytuacja wraca do normy, jednak brodawka jeszcze długo mnie swędzi. Dodam, że karmię już kilka miesięcy i nie miałam wcześniej problemów z piersiami - poza zapaleniem piersi jakiś miesiąc temu. Jotl
Obserwuj wątek
    • Gość: Dyska_ Re: Pękające brodawki? IP: *.* 29.12.02, 14:53
      Może zmieniłas mydło i to jakaś reakcja alergiczna? A dziecko nie ma w buźce pleśniawek? Przemywaj może brodawki rumiankiem i wietrz, jak na początku karmienia. Pozdrawiam Dyśka
      • Gość: dzidecka Re: Pękające brodawki? IP: *.* 30.12.02, 12:23
        Ja mam ten sam problem. Karmię 4 miesiące i zaczęły mnie boleć brodawki przykarmieniu. A po jeszcze szczypią. W naszym karmieniu nic się nie zmieniło więc nie wiem o co chodzi :(
        • Gość: Megann_ Re: Pękające brodawki? IP: *.* 30.12.02, 17:06
          Po karmieniu i każdym myciu smarujcie brodawki odrobiną mleczka i żeby zaschło.U mnie to działało cudownie na wszelakie dolegliwości sutkowe :bounce:Pozdrawiam :hello:
    • Gość: magdasmorag Re: Pękające brodawki? IP: *.* 30.12.02, 20:24
      Ja mam na jednej brodawce już krwawe strupki, a druga niedługo też będzie wyglądała nie lepiej. Samo smarowanie mlekiem nie pomaga. Może znacie jakąś maść?Magda z Martynką
    • Gość: Joaska Re: Pękające brodawki? IP: *.* 03.01.03, 16:14
      chcac Cie pocieszyc..dodam..ze mi tez przez pewien czas pekala brodawka i tylko w jednej piersi...dodam ze karmie juz prawie 2 lata....no nic weterankom tez sie takie rzeczy jeszcze zdarzaja:(Okazalo sie ze brak mi witamin.....a dod tego pan doktor zalecil smarowanie bephantenem:)i pomoglo:)Zagoilo sie i po rankach ani sladu....a bolao strasznie i goic sie nie chcialo!!!Pozdrawiam :hello: Joaska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka