Dodaj do ulubionych

podgrzewanie mleka

17.12.06, 04:49
To jak to jest z tym podgrzewaniem mleka (z piersi) w mikrofalowce. Wiem, ze
nie wolno, ale jedyny argument jaki slyszalam to, ze mikrofalowka nie
podgrzewa rowno i moga byc bardziej lub mniej cieple miejcsa. Ale czy
mikrofalowka pozbawia pokarm jakichs wlasciwosci? Czy wplywa to negatywnie na
pokarm? Prosze o odpowiedz. Z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • maff1 Re: podgrzewanie mleka 17.12.06, 11:28
      osobiscie nie wiem, ale jakie ma to znaczenie?
      jest tyle innych sposobów no podgrzanie mleka.
      • matsdas Re: podgrzewanie mleka 17.12.06, 13:07
        Ale ten jest najszybszy!! A jak dzidzius sie niecierpliwi, to nic nie pobije 35
        sekund w mikrofali...
        • maff1 Re: podgrzewanie mleka 17.12.06, 21:33
          nie wmówisz nam ze teraz dziecko nie jest głodne, a za 10 sekund (lub 35) juz
          jest tak ze az "pada" z głodu.
          Zapomnij o mikrofali.
          • matsdas Re: podgrzewanie mleka 18.12.06, 13:05
            Niezupelnie "nieglodne", ale jak jestem w restauracji, albo ogolnie rzecz
            biorac w miejscu publicznym, to przyznaj, ze latwiej o 30 sekund w mikrofali
            niz o kubek goracej wody. A i w domu czasem ona zaczyna plakac rozpaczliwie
            jeszcze przed normalna pora karmienia (zwlaszcza wieczorem). MOje dziecko nie
            zna (i nie obchodzi ja to za bardzo) naszego ustalonego grafiku jej jedzenia. A
            jesli ja juz spie, moj maz chcialby zareagowac szybko.
            • kobra68 Re: podgrzewanie mleka 18.12.06, 13:19
              Witaj. Ja również podgrzewam w mikrofali. A jedynym głosem przeciwnym jaki
              słyszalam to jest taki że dziecko się mkoże poparzyć. Tylko kto wyciąga mleko z
              butelką i biegnie a nim prosto do dziecka nie mieszając go najpierw.
              Pozdrawiam
    • monika_staszewska Re: podgrzewanie mleka 18.12.06, 13:45
      Problem nierównomiernego podgrzewania jest drugim problemem, pierwszym jest to,
      że zmienia się konfiguracja białek mleka po podgrzaniu w kuchence mikrofalowej.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
      • kobra68 Re: podgrzewanie mleka 27.12.06, 13:29
        Witam.
        czy ktoś zrozumiał odpowiedź pani ekspert??Może tylko ja mam tak mało wiadomości
        ale nie znam się na zmianie struktur bałkowych i nigdzie nie mogę znaleźć co
        może grozić mojemu dziecku.
        • monika_staszewska Re: podgrzewanie mleka 03.01.07, 15:56
          To, ze odradza się podgrzewanie mleka w kuchenkach mikrofalowych nie oznacza,
          że trzeba od razu myśleć, że dziecku cos grozi. Po prostu jeśli można wybrać
          lepszą metodę warto właśnie z niej korzystać. Skoro mleko jest jakie jest i
          takie jest najlepsze dla dziecka staramy się unikać sytuacji, które je
          jakkolwiek zmieniają. Nie tylko o podgrzewanie w mikrofali chodzi, przecież nie
          zaleca się też nadmiernego podgrzewania, bo wtedy część komórek ginie, ale ani
          jedno, ani drugie mleko nie jest groźne dla dziecka.
          pozdrawiam :)
          monika staszewska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka