Dodaj do ulubionych

Wygląd młodej mamy-biust

IP: *.* 19.02.03, 13:25
Witajcie e-mamy!Dziewczyny mój biust stał sie kompletnie asymetryczny róznica miedzy rozmiarem jednej pirsi a drugiej waha sie od 1-3 rozm.miseczki w zależności od czasu jaki upłynął od karmienia.Mam 7.5 miesięczną córeczkę która jest moim szczęściem i perełką.Przez okres calej ciąży i ten czas kiedy Misia jest już na świecie każdą zmianę w swoim wyglądzie witałam jako cudowną oznakę macierzyństwa i nie martwiłam sie o to że mam rozstępy parę dodtkowych kilogramów czy że wypadają mi włosy. Karmię piersią i wiem ze mój biust juz nigdy nie bedzie wyglądał jak "wcześniej" ,oczywiście to nie ma znaczenia zdrowie i rozwój mojej małej sa ważniejsze.Ale mam zmartwieni-właściwie problemik i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na swoje wątpliwosci.Poztanowiłam zwrócić sie z pytaniem do was e-mamy-być moze któraś z was zaobserwowała coś podobnegfo u siebie? mój ginekolog mówi ze to ekekt pracy gruczołów mlekowych-ok.Ale czy którejs z was zo zostało PO SKOŃCZENIU KARMIENIA? Bo jeśli tak to chciałabym sie przyzwyczaic do tej mysli...Podzielcie sie ze mną swoimi doświadczeniami bo mój mąż czule szepcze mi do ucha"krzywy cycuś".....:)Dzieki z góry za pomoc i pozdrawiam Anka
Obserwuj wątek
    • Gość: Cicha Re: Wygląd młodej mamy-biust IP: *.* 19.02.03, 16:39
      Ja nie mam tego problemu; ale przyjrzałam się ostatnio koleżance, która jeszcze kilka mies temu chodziła z "krzywym cycusiem", bo dziecko jadło tylko z jednej piersi; a teraz po odstawieniu nie widać różnicy między dwoma częściami :)Po sobie widzę, że biust po kilku miesiącach od odstawienia się jeszcze zmienia.Nie martw się wobec tego! Do normy nie wróci, ale może nabrać innego interesującego kształtu.
      • Gość: guest Re: Wygląd młodej mamy-biust IP: *.* 19.02.03, 16:59
        Ja też myślę,że nie masz się czego obawiać, choć rozumiem.Zapewniam,że po kilki miesiącach jest ok,choć..inaczej oczywiście. ;)
    • Gość: cela Re: Wygląd młodej mamy-biust IP: *.* 19.02.03, 17:11
      Ja miałam prawie dokładnie to samo.Tzn. karmiłam dłużej ale w pewnym momęcie moje dziecko przestał lubić mleczko z lewej piersi. I nie było siły, żadne oszystwa nie pomogły - nie wiem dlaczego tak się stało.I potem jeszcze przez kilka miesięcy karmiłam tylko prawą. Widok był nieciekawy, różnica dwóch rozmiarów a zbliżał się czas powrotu do pracy.Ale pocieszę cię. Wszystko wróciło do normy, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Bo co do kształtu i jędrności to mozna się sprzeczać.
      • Gość: Silije Re: Wygląd młodej mamy-biust IP: *.* 20.02.03, 18:07
        Z tego co piszą, to po karmieniu różnica się wyrównuje. Ale kiedy ja przyjrzę się i zmierzę to co mi po karmieniu zostało tak bardzo bardzo dokładnie to lewa jest ociupinkę większa od prawej, ale za bardzo widoczne to nie jest. Bardziej martwię się tym, że mi biust po karmieniu się tak wstąpił jak po praniu w za gorącej wodzie :lol:
    • Gość: Aga3miasto Re: Wygląd młodej mamy-biust IP: *.* 21.02.03, 15:37
      Nie masz czym się przejmować. Ja karmiłam swojego maluszka dwoma piersiami tylko przez 2 miesiące, niewiadomo dlaczego w lewej piersi zanikł mi pokarm, więc przez resztę czasu karmiłma tylko prawą. Faktem jest że róznica wielkości była bardzo widoczna ale po skończeniu karmienia wyrównały się.Pozdrawiam!
    • Gość: JoasiaP Re: Wygląd młodej mamy-biust IP: *.* 27.02.03, 10:16
      Ja również miałam dość dużą róznię w wielkości, widoczną gołym okiem. Bardzo mnie to krępowało (już pracowałam). Obecnie różnica zniknęła. Piersi wyglądają prawie tak, jak przed porodem (od momentu urodzenia Kuby - na poczatku nawet w nocy - nosiłam dobrze dopasowany stanik).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka