annowo 04.01.07, 22:05 Pani doktro, miałam wymrażana nadżerkę. Lekarz przepisał mi metronizadol, a karmię piersią. Czy to może mieć negatywny wpływ na dziecko (4 miesiączne)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maff1 Re: metronizadol 04.01.07, 22:57 wyszukiwarka: szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=metronidazol+&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=570&poz=0&A_sz ukaj=temat&zywe=2&x=9&y=7 dwie wypowiedzi pani moniki prawidłowa nazwa: metronidazol Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: metronizadol 04.01.07, 22:58 soryy, ale nic nie poradzę ze nie casły link po wklejeniu jest aktywny. Odpowiedz Link Zgłoś
1a6 Re: metronizadol 05.01.07, 11:48 uzywałam go karmiac piersia, nic maełmu nie było.brałam go tez w ciazy.czytałam wypowiedz p.moniki ze mozna go używac, ze juz jest skreslony z listy leków zakazanych.zreszta ja stosujesz go dopochwowo to chyba nie ma zadnego wchałania do mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: metronizadol 08.01.07, 21:24 Kiedyś Metronidazol był w grupie leków przeciwwskazanych, obecnie jest w grupie bezpiecznych, co prawda nie najbezpieczniejszych, ale jednak w dopuszczonych do stosowania. Nie wiem w jakiej dawce i jak długo ma być stosowany, więc może na wszelki wypadek zaproponuję jeszcze kontakt telefoniczny. pozdrawiam :) monika staszewska - położna, nie lekarz Odpowiedz Link Zgłoś