Dodaj do ulubionych

Kolki a jedzenie

15.01.07, 10:58
Wiem ze temat kolek był wielokrotnie wałkowany,ael ja ma nieco inne
pytanie.Moja córeczka ma niecaly miesiąc i ma może nie tyle kolki co prawie
codziennie boli ją brzuszek(czerwienieje,płacze w niebogłosy i się pręzy)ale
na szczęscie nie trwa to tak długo jak atak kolek,tylko jakies paręnaście
min.Juz sama nie wiem co jeśc a czego nie.Nie jem wcale tych typowo
kolkotwórczych rzeczy typu groch,kapusta czosnek itp,ale czasami po totoalnie
lekkich i normalnych rzeczach małą pobolewa brzuch.Moze podzielicie się
swoimi spostrzeżeniami czego z takich teoretycznie niepodejrzanych rzeczy nie
powinno się jesć?
Obserwuj wątek
    • kto7 Re: Kolki a jedzenie 15.01.07, 11:12
      Witaj
      Moja mała miała to samo, a ja podobnie jak ty nie jadłam niczego co maluchowi
      mogloby szkodzić, ba sama nigdy chyba nie byłam na tak małokjoalorycznej i
      lekkostrawnej diecie:) a wszystko w trosce o brzuszek malucha. I nie uchroniło
      ja to od pobolewania brzuszka. Najprawdopoidopbniej przyczyną był wilczy apetyt
      małej, łykała bardzo szybko i łapczywie. Pomagały masaże brzuszka nóżkami
      małej, w ten sposób że zginasz małej nóżki(jak przy ćwiczeniach na bioderka)
      trzymasz tak zadarte nóżki za kostki i przyciskając do brzuszka masujesz go
      kolistymi ruchami.Nasza mała momentalnie pozbywa się gazów, a do tego uwielbia
      gdy się tak nią przewraca:0
      Powodzenia
      • kaczka81 Re: Kolki a jedzenie 15.01.07, 11:32
        U nas to samo, maluszek ma 2,5 tyg, ja na dietce, a on po kazdym jedzeniu stęka
        i się pręży. Ma straszne gazy, a na kolki to nie wygląda, czasami wybudza się
        tez ze snu. Zauważyłam ze strasznie szybko i łapczywie je.
    • m24 Re: Kolki a jedzenie 15.01.07, 11:42
      odstaw nabial na parę dni a powinno byc lepeij
      • doma791 Re: Kolki a jedzenie 15.01.07, 11:55
        Stosuję i masażyki i te zginania nóżek-faktycznie pomaga,odchodzą gazy, robi
        potem kupki.Ale czy mozna temu jakoś zapobiec,czy to po porstu wina jeszcze nie
        do końca dojrzalego ukł.pokarmowego?
        I moja mała też łapczywie momentami je,połyka powietrze-ale czy to moze być
        przyczyną tych bólów brzuszka?
        • magdaigra Re: Kolki a jedzenie 15.01.07, 15:09
          Mój synek też tak ma, pręży się przy jedzeniu, wybudza się czasami ze snu i
          postękuje. Położna która była u mnie powiedziała że można się tego u niego
          spodziewać gdyż bardzo łapczywie je i wogóle nerwusek łapie powietrze zanim
          zdąże go przystawić. Przy silniejszych atakach poradziła kropelki. Wczoraj się
          przydały bo bąbel miał kolkę
          • ajamamsynka Re: Kolki a jedzenie 15.01.07, 15:35
            Mój synek (teraz 5 m-cy) też miał takie objawy i całkowicie mu przeszło po tym,
            jak przestałam jeść nabiał. Serki, jogurty, itp. Wczesniej myślałam, że jak nie
            piję mleka to sprawa załatwioona a jogurt na pewno nie zaszkodzi, ale jednak ...
            Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka