Dodaj do ulubionych

P.Moniko!!pomocy!

13.02.07, 22:55
mam 3 miesieczna corcie ,ktora od 2 tyg.oprocz karmienia piersia dokarmiam
butelka, gdyz mala malo przybierala na wadze.Mala zaczella odrzucac piers.jak
tylko chce ja przystawic jest placz,prezy sie.bardzo zalezy mi ma karmieniu
piersia!prosze pilnie o jakas porade jak zachecic mala do ssania.?prosze i
czekam na odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • elsy Re: P.Moniko!!pomocy! 13.02.07, 23:57
      nie jestem panią Moniką, ale może moja rada też Ci się przyda : ja moją małą
      dokarmiałam takimi specjalnymi drenami, które przykleja się do piersi - jest to
      tak zwany system SNS do wspomagania naturalnego karmienia piersią ,gdy trzeba
      dokarmiać, a produkuje go firma Medela; najpierw dostawiałam małą do samej
      piersi a potem jeszcze raz ją dostawiałam ,gdy sobie ten system podpięłam i
      sobie dojadała, ile chciała, pierś była dodatkowo stymulowana do produkcji
      mleka, a mała ssała, jakby to było mleko moje i obie miałyśmy to o co nam
      chodziło; idea jest taka, że ta dodatkowa praca nad piersia sprawia, że po
      jakimś czasie piersi tak dodatkowo pobudzane wyprodukują tyle mleka, ile
      dziecko rzeczywiście potrzebuje i można ten system odstawić, jednocześnie
      maluch nie odrzuca piersi, bo nie zna butli, z której mu łatwo leci ; najpierw
      tak jak Ty dokarmiałam butelką, a jak zobaczyłam co się święci,było dokładnie
      tak jak piszesz,to szybko odstawiłam butlę i zakupiłam ten system; u Ciebie
      może być ciężko na początku, skoro mała już od progu tak protestuje, więc jeśli
      się zdecydujesz na kupno tego ( kosztuje ok.70 zł), to możesz na początku , ku
      odbudowaniu zaufania małej do cysia i ku zachęcie, podłączyć sobie to od razu i
      jak wyssie z piersi to co łatwo leci,popuścić troszkę z tego systemu, aby dalej
      ssała, wtedy będzie leciało i z piersi i z SNS, potem jak nie będzie już
      protestować przy piersi to trzeba robić tak jak pisałam na wstępie, żeby znowu
      dzidzi się nie rozpieściło i zaczęło pracować przy piersi; może to trochę
      skomplikowanie opisałam, ale chciałam Ci wszystko wyjaśnić ,widzisz, bo to ma
      sens, u mnie podziałało, więc może warto spróbować ?!
    • monika_staszewska Re: P.Moniko!!pomocy! 14.02.07, 23:49
      Otóż to, elsy ma rację, warto zamienić butlę ze smoczkiem na jakieś
      alternatywne urządzenie czyli na przykład na SNS. Jeśli córcia ssie tez
      smoczek uspokajacz to dobrze by było i z nim się pożegnać.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka