Dodaj do ulubionych

Pani Moniko pomocy

14.03.07, 22:18
moja 5 miesięczna córcia nie chce jeść. Karmię ją piersią, ale z powodu jej
bardzo słabego apetytu(je z piersi bardzo krótko,praktycznie zostawia pełną)
zaczęłam dokarmiać mlekiem nan początkowym,dodaję do mleka kleik ryżowy,żeby
był sytniejszy( zjada 60ml.)Co mogę zrobić,żeby wrócił jej apetyt?Dwa tyg.
temu ważyła 6400kg.Bardzo proszę o pomoc.Brak apetytu trwa około miesiąca.
Obserwuj wątek
    • maff1 Re: Pani Moniko pomocy 15.03.07, 09:38
      nie podajesz przyrostów wagowych w okresach.
      Bo sa dzieci które jedzą krótko, a przyrosty wagowe mają bardzo zadowalające.
    • mebn Re: Pani Moniko pomocy 15.03.07, 10:52
      Przepraszam za ominięcie tych danych,ma koleżanka rację.Urodziła się ważąc
      3150kg, w ósmym tyg. ważyła 5450kg, mając 3,5 mies.6100kg, a kończąc 4 miesiąc
      6400kg- to było dwa tyg temu.Od mniej więcej miesiąca je pierś ok 3-5 minut co
      2-3 godz.Wcześniej wypijała całą pierś, a teraz zostawia pełną i stąd mój
      niepokój.POza tym jest zadowolona z życia.Daję jej raz dziennie mleko Nan z
      kleikiem,zjada 60ml (konsystencja wodnista), to chyba nie dużo jak na dziecko w
      jej wieku.Jeśli ktoś miał taki problem jak ja z góry dziękuę za pomoc, jest to
      dla mnie ważne, bo nie wiem -może panikuję albo co,poradzcie mi coś proszę.
    • monika_staszewska Re: Pani Moniko pomocy 16.03.07, 12:44
      Dzieci w kolejnych miesiącach życia ssą coraz krócej zjadając całkiem spore
      porcje, to normalne bo ssanie służy teraz głównie do najedzenia, nie jest tak
      niezbędne do życia jak w pierwszych tygodniach.. Więc skróceniem czasu
      karmienia bym się nie martwiła. Jeśli Pani ma znaczną nadprodukcję to nawet po
      karmieniu piersi mogą być pełne. Przyrosty masy ciała córci na początku były
      wręcz luksusowe, potem był jakiś dołek, ale te dwa tygodnie (między 3,5 a 4,0
      mies.) były znowu dobre. Dlatego też nie jestem przekonana, że trzeba robić coś
      z apetytem. Zresztą do dokarmiania też nie jestem przekonana. Jeśli coś robić
      to można się zastanowić dlaczego był dołek między ósmym tygodniem a trzecim (z
      hakiem) miesiącem, ale jeśli mamy to zrobić razem to proszę o kontakt
      telefoniczny.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
      • mebn Re: Pani Moniko pomocy 17.03.07, 22:26
        Jestem bardzo wdzięczna za pomoc jaką mi Pani udzieliła.Odstawiłam dokarmianie
        i już się nie marwię apetytem, a w sprawie dołka wagowego mojej córci
        oczywiście skontaktuję się z Panią telefonicznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka