Dodaj do ulubionych

wegetarianka karmiąca

20.03.07, 23:35
Mam pytanie: czy mleko mamy, która jest wegetarianką jest uboższe w składniki
odżywcze? Czy trzeba wtedy dziecko dokarmiać? Albo brać witaminy? Jeśli tak,
to jakie?
Obserwuj wątek
    • helenaaa Re: wegetarianka karmiąca 21.03.07, 09:56
      wegetarianka2 też jestem wegetarianka od kilkunastu lat. Moje synka karmię już
      prawie 6 miesięcy. Waży ponad 8 kilo. Także na pewno mleko mam wegeratianek nie
      jest ubogie. Witamin tez nie biorę. Te ilości warzyw i wowców, które zjadam
      wystarczają w zupełności.
    • ukryta Re: wegetarianka karmiąca 11.04.07, 13:13
      hej :-)

bedac wegetrianka urodzilam syna i karmilam go piersia ponad 2 lata, z czego 6 miesiecy tylko piersia. obydwojgu nam zdrowie dopisywało. i tak jest do dzis :-) Igor ma juz 13 lat :-)

a teraz sporadycznie jadam mieso i tez karmie dzieciaczka - Ruth ma sie doskonale.

dbaj o mądrą dietę i juz.

pozdrawiam
    • bebinek Re: wegetarianka karmiąca 11.04.07, 13:39
      WItaj, ja tez jestem wegetarianką i karmię swojego synka piąty miesiąc piersią.
      Pediatra kazała mi brać witaminy dla karmiących i biorę feminatal (zresztą to
      samo brałam w ciąży). Synek ma sie świetnie i nie uważam, zeby moje mleko było
      pod jakimkolwiek względem gorsze od mleka matki jedzącej mięso.
      Pozdrowionka
      • luna333 Re: wegetarianka karmiąca 11.04.07, 15:42
        jestem lakto-wege tzn jem nabiał ale nie jem ryb i mięsa taką dietę mam od ponad 11 lat może dłużej, moje dziecię urodziło siez wagą 4300 a na piersi przybierało rekordowo a badania miało świetne aż lekarka się dziwiła że tak dobry poziom żelaza- karmię piersią 20 miesięcy (dziś mija ;) Jedyne co w mleku kobiecym jest deficytowe to witamina D ale tą suplementuje siędzieci niezależnie od sposobu karmienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka