wegetarianka2 20.03.07, 23:35 Mam pytanie: czy mleko mamy, która jest wegetarianką jest uboższe w składniki odżywcze? Czy trzeba wtedy dziecko dokarmiać? Albo brać witaminy? Jeśli tak, to jakie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
helenaaa Re: wegetarianka karmiąca 21.03.07, 09:56 wegetarianka2 też jestem wegetarianka od kilkunastu lat. Moje synka karmię już prawie 6 miesięcy. Waży ponad 8 kilo. Także na pewno mleko mam wegeratianek nie jest ubogie. Witamin tez nie biorę. Te ilości warzyw i wowców, które zjadam wystarczają w zupełności. Odpowiedz Link Zgłoś
ukryta Re: wegetarianka karmiąca 11.04.07, 13:13 hej :-) bedac wegetrianka urodzilam syna i karmilam go piersia ponad 2 lata, z czego 6 miesiecy tylko piersia. obydwojgu nam zdrowie dopisywało. i tak jest do dzis :-) Igor ma juz 13 lat :-) a teraz sporadycznie jadam mieso i tez karmie dzieciaczka - Ruth ma sie doskonale. dbaj o mądrą dietę i juz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bebinek Re: wegetarianka karmiąca 11.04.07, 13:39 WItaj, ja tez jestem wegetarianką i karmię swojego synka piąty miesiąc piersią. Pediatra kazała mi brać witaminy dla karmiących i biorę feminatal (zresztą to samo brałam w ciąży). Synek ma sie świetnie i nie uważam, zeby moje mleko było pod jakimkolwiek względem gorsze od mleka matki jedzącej mięso. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: wegetarianka karmiąca 11.04.07, 15:42 jestem lakto-wege tzn jem nabiał ale nie jem ryb i mięsa taką dietę mam od ponad 11 lat może dłużej, moje dziecię urodziło siez wagą 4300 a na piersi przybierało rekordowo a badania miało świetne aż lekarka się dziwiła że tak dobry poziom żelaza- karmię piersią 20 miesięcy (dziś mija ;) Jedyne co w mleku kobiecym jest deficytowe to witamina D ale tą suplementuje siędzieci niezależnie od sposobu karmienia. Odpowiedz Link Zgłoś