Dodaj do ulubionych

nie chce ssac piersi

29.05.07, 14:22
Mała słabo przybierała na wadze i zaczęlismy jej podawać butelke. Na pczątku
było trudno, ale teraz już się nauczyła z niej pic. Tylko, że teraz stanowczo
odmawia ssnia pirsi. Pręży się, odwraca głowe - a mi jest przykro. Starszą
karmiłam ponad rok - a tu po 5 miesiącach koniec. Czuje się odtrącona...
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: nie chce ssac piersi 29.05.07, 14:24
      Właściwie nic w tym dziwnego - z butelki niemal samo leci, nie trzeba się tak
      napracować jak przy piersi. No, smutno :(
      Zaczęła chociaż przybierać? A pije tylko mieszankę, czy odciągasz i podajesz
      swój pokarm?
      • marasia1 Re: nie chce ssac piersi 29.05.07, 14:32
        Tylko mieszanke, bo nie umiem jakoś duzo sciągnać.
        A przybierac wcale nie zaczeła, na razie leczymy ja na zapalenie układu
        moczowego. To jest ten główny powód nieprzybierania.
        • zona_mi Re: nie chce ssac piersi 29.05.07, 14:43
          Ale jeśli chcesz nadal karmić i nie Twój pokarm (brak, jakość, czy co tam) jest
          przyczyną małego przybierania, to ja bym się w takim wypadku udała do poradni
          laktacyjnej, zadzwoń może do p. Moniki Staszewskiej - tel. jest w czołówce
          forum Karmienie piersią, no i spróbowałabym. A nuż się uda?
    • lilka11333 Re: nie chce ssac piersi 29.05.07, 15:46
      Nie załamuj się, ja miałam podobny problem, lecz u nas córka nie chciała piersi
      z powodu smoczka, tak się w nim rozkoszowała, że zapomniała o piersi, jadła bo
      musiała, a jak próbowałam dostawić, to płakała na sam jej widok. Odstawiliśmy
      smoka i jest dobrze, ale po wielu perypetiach. Dostawiałam baaaardzo często i
      oswajałam ją na powrót z piersią, teraz pokochała ssanie piersi a ja
      psychicznie odetchnęłam. Wiem co czujesz, ale jeszcze nic straconego, połóż się
      na cały dzień z dzieciątkiem do lóżka i podawaj pierś kiedy zechce, u mnie
      metoda z zaskoczenia dobrze działała :), powodzenia
      • marasia1 Re: nie chce ssac piersi 29.05.07, 18:26
        No właśnie i tu jest następny problem, bo ja za dwa tygodnie wracam do pracy.
        więc zastanawiam sie, czy w ogóle jest sens się starać utrzymać laktacje.
        A z zaskoczenia tezpróbowałam. Na przykład późno w nocy, albo jak już prawie
        spała, a ja wiedziałam, że jest głodna bo 5 godziny nie jadła. Nic z tego, woli
        nie zjeść, niż złapać piers. I smarowałam piers mlekiem i jej nos mlekiem, nic.
        • lilka11333 Re: nie chce ssac piersi 30.05.07, 09:03
          Hmm, ja bym próbowała utrzymać na tyle, żeby po przyjściu z pracy dziecko mogło
          chociaż popołudniu i na noc zjeść z piersi, dobre byłoby i to główie dla
          dziecka, ale też i dla Ciebie, bo wiem jakie to uczucie jak dziecko na widok
          piersi płacze. Może malutka w koncu zaskoczy i będzie traktowała pierś chociaż
          jako umilacz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka