iwka-m 14.06.07, 12:19 witam mam pytanie czy esputicon jest na kolki?mam 2 miesiecznego synka ktory ma kolki slyszalam o esputicon czy jest on skuteczny?jak go podawac przy karmieniu piersia?chcialabym sie tez dowiedziec co jesc a czego nie.dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anneczka78 w kwestii esputiconu 14.06.07, 19:32 Esputicon można podawać dzieciom powyżej 1 miesiąca życia. Producent zaleca 2 razy dziennie 2 krople. Ponieważ substancja aktywna zawarta w tym leku nie wchłania się z przewodu pokarmowego, zmniejsza jedynie napięcie powierzchniowe baniek gazu, czyli po prostu "rozbija je" na mniejsze, można w razie potrzeby stosować bezpiecznie w większej ilości. Czy pomaga? Musisz sprawdzić, bo jednym dzieciom pomaga, innym nie :-) Na kolki nie ma gwarantowanego lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zr10 Re: esputicon 14.06.07, 22:11 tak jak poprzedniczka napisała jednym pomaga innym nie, mojemy synkowi nie pomógł, wypróbowałam Infacol, też nie dopiero SabSimplex mi pomógł, ale ściągałam go z Niemiec i to też nie zawsze, przeszłam na obiady z pary, nic gazowanego, pieczenie własnej roboty, żadnych kupnych wędlin i jakoś przetrwaliśmy, było cieżko, ale teraz młody ma 6 miesięcy i jest super, a kolki zakończyły się na tydzień przed ukończeniem 3 miesiąca! Trzymaj się i najważniejsze nie denerwować się!choć nie jest łatwo! Odpowiedz Link Zgłoś