01.04.11, 13:17
Ile max można podawać Esputiconu 3-miesięcznemu niemowlakowi?
Obserwuj wątek
    • aniaurszula Re: Esputicon 02.04.11, 08:08
      zamiast esputiconu podaj espumisan kropelki a dokladnie 20 kropelek na dobe w dwóch dawkach, mam 5 miesieczne dziecko i tak jej podawalam wedlug poleceń lekarza
    • czarna_12 Re: Esputicon 03.04.11, 10:52
      mozna więcej niz zalecane w ulotce:)
      ale jeżeli ma kolki to spróbuj bobotic coś takiego jak niemiecki sab simplex bobotic ma tylko ciut mniej simeticonu a dawkowanie w/g niemieckich norm to do każdego karmienia około 10 kropli.
      • posh_emka Re: Esputicon 03.04.11, 12:26
        "mozna więcej niz zalecane w ulotce:)"

A na jakiej podstawie tak twierdzisz ?
        Rozumiem,że jesteś mądrzejsza niż producent.......
        • czarna_12 Re: Esputicon 03.04.11, 18:57
          A na takiej że sprawdzał mi lekarz ilośc simetikonu/dimeticonu w danych środkach i np:akurat w espumisanie jest 1 kropla 4 *dziennie a moja wówczas 1 miesięczna córka dostawała około 6 razy bo tak w miare pomagał i np nasz bobotic ma mniej simetikonu niz sab simplex i polskie dawkowanie jest kilka kropli 3-4 razy dziennie a w/g niemieckich norm po 10-15 do każdego karmienia,i dlatego uważam że podaje sie tyle żeby pomogło chociaz czasem bywa tak że zbyt duża ilośc powoduje nasilenie objawów ale wszystko trzeba spróbowac i nie jest tak że sama sobie wymyslam dawki...
          • posh_emka Re: Esputicon 03.04.11, 21:25
            "i dlatego uważam że podaje sie tyle żeby pomogło"

Uważać możesz co chcesz- ulotka jest po to,żeby się do niej stosować TYM BARDZIEJ jeśli chodzi o leki i ich dawkowanie dziecku.
    • kasiaalbrecht Re: Esputicon 06.04.11, 21:17
      spokojnie po kilka kropli do każdego karmienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka