lorma 12.07.07, 12:02 mojemu synkowi narobiła dużo szkody, miał bardzo duże rany na pupie (naszczeście je wyleczyliśmy po 7tygodniach) I teraz mam pytanie co mam jeść albo czego nie jesc aby kupki nie były kwaśne?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gomoku.gomoku Re: kwaśna kupka 12.07.07, 12:56 mi lekarz poradził zrezygnować ze wszystkiego co może prowadzić do fermentacji tj , jablek i soku jablkowego oraz nabialu.Polecił mi jesć chleb żytni , jeden rodzaj wybranej chudej wędliny , ryż,marchew i ziemiaki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: kwaśna kupka 12.07.07, 13:38 Pierwsze słyszę o "kwaśnej kupce". Czym ona ma się odznaczać? Nigdy tez nie słyszałam o tym, żeby dieta matki mogła powodować odparzenia. PS Kupki dzieci karmionych piersią zwykle pachną jak kwaśne mleko, serek czy jogurt. Czy to o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: kwaśna kupka 13.07.07, 15:42 Jeśli "odparzona", chora pupa długo nie chce się goić zwykle warto zastanowić się (jeśli wyeliminowano jako przyczynę kosmetyki, pieluchy) czy to przypadkiem nie jest objaw alergii czy innego rodzaju nietolerancji pokarmowej na jakiś składnik maminej diety. Nie chodzi o "kwaśność" kupek tylko o obecność w kupce alergenu drażniącego skórę. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: kwaśna kupka 13.07.07, 16:08 monika_staszewska napisała: > Jeśli "odparzona", chora pupa długo nie chce się goić zwykle warto zastanowić > się (jeśli wyeliminowano jako przyczynę kosmetyki, pieluchy) czy to przypadkiem > nie jest objaw alergii czy innego rodzaju nietolerancji pokarmowej na jakiś > składnik maminej diety. Nie chodzi o "kwaśność" kupek tylko o obecność w kupce > alergenu drażniącego skórę. Aaa, to się dowiedzialam czegoś nowego :-) Odpowiedz Link Zgłoś