ancia2 26.08.07, 20:58 czy karmienie 3 miesięcznego dziecka raz na dobę ma sens?czy nadal mleczko mamy jest zrodłem tylu witamin i ma tak wspaniały wpływ na rozwój dziecka mimo tak ograniczonej ilosci? Bardzo proszę o odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: karmienie raz na dobę 26.08.07, 21:26 Tak. Lada moment zacznie sie sezon przeziębieniowy, a w mleku matki znajdują się przeciwciała na zarazki, z którymi ona się zetknęła - w znacznej mierze styka sie z nimi i dziecko. Da się ten raz dziennie rozszerzyć na dwa, trzy? Odpowiedz Link Zgłoś
ancia2 Re: karmienie raz na dobę 27.08.07, 08:44 cały czas walcze o to żeby karmień było więcej niż jedno na dobe, jednak puki co nic z tego nie wychodzi. Dzisiaj mam zamiar kupic herbatke hippa bo przeczytałam gdzies na forum, że jest rewelacyjna i naprawde zwiększa laktacje, wczesniej jakos nie brałam jej pod uwage bo nigdy nie wierzyłam w takie ` herbatki cud` ale nie zaszkodzi spróbowac. bardzo dziękuję za twiją odpowiedz niej mam znowu siłe walczyc o mleczko dla mojej malutkiej :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
druuna Re: karmienie raz na dobę 27.08.07, 11:43 W zasadzie to nie sa herbatki cud tylko zioła - sprawdzone! Pomaga ;) Choć nie wszystkim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asia261 Re: karmienie raz na dobę 27.08.07, 13:01 sa tez herbatki z herbapolu, o wiele tansze i ponoc lepsze; powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ancia2 Re: karmienie raz na dobę 27.08.07, 22:50 pije herbatki hipp zobaczymy jak będzie ale jestem dobrej mysli :-))) sytuacja idealna to taka w której nie musiałabym wogóle dokarmiac małej :-))) oczywiscie będę bardzo zadowolona jesli uda mi sie po prostu karmic ją powiedzmy 3- 4 razy na dobe bez takiego strasznego wysiłku z tym związanego gdyby nie to forum moje karmienie chyba zakonczyło by się dużo wczesniej bo nie raz wydawało mi się że już naprawde nie mam siły walczyc o każdą krople mleka na szczęscie inne mamy zawsze spieszą z pomocą i bardzo im za to dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś