male_gonzo 11.07.03, 12:14 Cześć. Czy możecie mi doradzić jaki laktator jest najlepszy? Chodzi o to czy mechaniczny, czy elektryczny? Jakiej firmy laktatory Wy używałyście. Za odpowiedzi z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krajka1 Re: Jaki laktator? 22.07.03, 09:15 Hej! Jesli nie będziesz zbyt często używac laktatora to polecam Avent Isis, do takiego sporadycznego odciągania jest ok. Natomiast jesli bedziesz musiała odciągać więcej i częściej to lepszy wydaje mi się laktator Mini electric Medeli. Obydwa wypróbowałam i jak na razie nie mam zastrzeżeń. Może tylko tyle,że przy Avencie trzeba sie wykazać większą cierpliwością... :) Pozdrawiam Pola Odpowiedz Link Zgłoś
zosia888 Re: Jaki laktator? 22.07.03, 13:22 Ja stosowalam Medeli reczny. Jest OK. Ale faktycznie na dluzsza mete trzeba sie ciezko napracowac. Na elektryczny niestety nie bylo mnie stac, wiec i z recznym dalam rade. Slyszalam jednak, ze Aventu sa rewelacyjne, tyle ze tez drozsze niz Medeli. Odpowiedz Link Zgłoś
emalka2000 Re: Jaki laktator? 22.07.03, 13:20 ja natomiast polecam AVent, nawet jeśli chcesz dużo i często odciągać. Ja używam go od 3 miesięcy i dzięki aventowi nie straciłam pokarmu (a moja córeczka leżała 2 miechy w szpitalu) - jeste rewelacyjny. Za to medela electric nie podpasowała mi wcale, mleka było duuużo mnie niż przy uzywaniu aventu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś